O societate de pensii poate administra atat pensii obligatorii cat si facultative

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, in sedinta de saptamana trecuta, Norma nr. 13/2007 privind autorizarea societatii de pensii ca administrator al fondurilor de pensii facultative si al unui fond de pensii administrat privat, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei.

Potrivit noului act normativ:

O societate de pensii, constituita in baza Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative va putea administra:
- fonduri de pensii facultative si un fond de pensii administrat privat in baza a doua decizii de autorizare emise de catre CSSPP, potrivit celor doua acte normative (Legea nr.204/2006 si Legea nr.411/2004)

O societate de pensii, constituita in baza Legii nr. 411/2004 privind pensiile administrate privat va putea administra:
- un fond de pensii administrat privat si fonduri de pensii facultative in baza a doua decizii de autorizare emise de catre CSSPP, potrivit celor doua acte normative (Legea nr.204/2006 si Legea nr.411/2004)

Pentru a obtine cele doua decizii de autorizare, o societate de pensii va trebui:

- sa indeplineasca, cumulativ, prevederile Legii nr. 204/2006, ale Legii nr.411/2004, precum si ale normelor CSSPP emise in domeniul autorizarii
- sa depuna la CSSPP, pentru fiecare cerere de autorizare, in mod separat, toate documentele necesare prevazute in legislatia mai sus mentionata
- sa detina un capital social minim, reprezentand echivalentul in lei al sumei de 5,5 milioane euro, calculat la cursul de schimb al Bancii Nationale a Romaniei.

Citeste tot articolul

Asigurareamea.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu