O decizie privind vanzarea Millennium Bank Romania s-ar putea lua in iulie, spune seful grupului portughez, Nuno Amado

Presedintele grupului portughez BCP Millennium, Nuno Amado, spune ca o decizie privind vanzarea subsidiarei Millennium Bank Romania ar putea fi luata in luna iulie din acest an, in prezent fiind in derulare etapa de selectie a potentialului cumparator dintre mai multe institutii interesate sa preia operatiunile bancii romanesti. El a precizat insa ca banca nu este presata sa incheie rapid tranzactia, termenul convenit cu autoritatile europene fiind sfarsitul lui 2015.

Vânzarea subsidiarei Millennium Romania, care nu face parte din operatiunile "de bază" (core operation) ale grupului portughez, a fost o conditie impusa de Bruxelles in schimbul ajutorului de stat primit de banca pentru a-si consolida capitalul afectat de criza.

"In prezent ne aflam într-un proces competitiv (intre ofertantii care si-au exprimat interesul de cumparare n.r.). Există un număr de entități interesate de preluarea subsidiarei din Romania. Este posibil ca în cursul lunii iunie sau iulie sa putem face un anunt dacă lucrurile merg cum ne asteptam", a spus Nuno Armado, in cadrul conferintei de presa prilejuita de anuntarea rezultatelor trimestriale.

Cu alte cuvinte, in prezent banca incearca sa selecteze banca sau bancile cu care ulterior urmeaza sa inceapa negocierile de vanzare in privinta conditiilor concrete ale tranzactiei.

Seful Millennium a adugat ca banca nu se afla sub presiunea vanzarii (ceea ce inseamna ca va cauta sa negocieze un pret bun cu cumparatorul n.r.): „Trebuie sa incheiem tranzactia pana la sfarsitul lui 2015, conform intelegii cu autoritatea europeana de concurenta”, a adaugat seful BCP Millennium.

Rezultatele Millennium Bank in T1 2014: pierderi de 0,9 milioane euro, la jumatate fata de anul trecut

Conform datelor prezentare ieri la nivel de grup, Millennium Bank Romania a inregistrat in primul trimestru al acestui an pierderi de 0,9 milioane euro, la jumatate fata de pierderile de 2,1 milioane euro din aceeasi perioada a anului trecut.


Vezi detalii pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu