O banda de hoti de carduri romani, prinsa de politia spaniola

Cel putin 120 de romani au fost arestati, miercuri, in Spania, in cursul unei operatiuni internationale impotriva falsificarii si utilizarii frauduloase a cardurilor de credit, coordonata de Europol.

Potrivit site-ului publicatiei L'Opinion de Murcia, arestarile au avut loc in Murcia, Valencia, Tarragona, Malaga, Huelva, Insulele Canare si Madrid, alte arestari avand loc in Irlanda si Romania.

Agentii de politie din Alicante au arestat marti cel putin 15 romani la Benidorm, Caple, Alfaz del Pi, Rorrevieja si San Xavier (Murcia) si au confiscat echipamente utilizate pentru falsificarea cardurilor de credit. Operatiunea se afla inca in desfasurare marti seara, iar autoritatile nu exclud posibilitatea efectuarii unor noi arestari.

Printre suspectii retinuti in provincia Murcia se afla atat membri ai retelei de falsificare a cardurilor, cat si persoane care au folosit carduri false pentru a face cumparaturi. Toate persoanele retinute au fost transferate la Comisariatul Nord, unde sunt interogate, inainte de a fi puse la dispozitia procurorilor.

Operatiunea politiei, la care au participat circa 100 de politisti la Valencia, 80 la Castellon si alti 40 la Alicante, a fost declansata la ora 6 dimineata. Cei mai multi suspecti - 28 - au fost retinuti la Valencia, unde reteaua dispunea de circa zece locuinte si unde traiau trei dintre liderii acesteia.

Cel putin sase dintre suspectii retinuti sunt femei, insa se pare ca majoritatea aveau numai misiunea de a masca activitatile barbatilor si nu erau direct implicate in falsificarea de carduri.

Politia urmeaza sa analizeze toate documentele si zecile de hard-disk-uri confiscate, insa surse autorizate afirma ca reteaua era formata din mai multe grupari cu legaturi intre ele si a clonat si falsificat mii de carduri. Pentru moment, nu exista o estimare a pagubelor financiare provocate de activitatea retelei.

Pe de alta parte, conform Biroului de presa al Politiei Romane, pe teritoriul Romaniei nu s-au facut arestari in cazul operatiunii din Spania impotriva falsificarii si utilizarii frauduloase a cardurilor de credit, in cadrul careia au fost arestati peste o suta de romani in mai multe localitati spaniole.

"Este o actiune a autoritatilor spaniole. Pana in prezent nu exista arestari in Romania", a precizat, pentru MEDIAFAX, Biroul de presa al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Totodata, Politia Romana confirma ca pe teritoriul spaniol, in cadrul acestei actiuni, aflata inca in desfasurare, au fost arestati mai multi cetateni romani.

Actiunea a fost declansata in cooperare cu Politia Romana, in ea fiind implicati, inca de acum opt luni, doi ofiteri de la Directia de Investigatii Criminale a IGPR.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu