Norma privind prospectul schemei de pensii private

Consiliul CSSPP a aprobat joi, 22 martie a.c. Norma privind prospectul schemei de pensii private, elaborata in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare, care reglementeaza procedura de autorizare a prospectului schemei de pensii private propus de un administrator, procedura de modificare a prospectului, continutul acestuia si modelul contractului – cadru de administrare.

Prospectul schemei de pensii private este, potrivit actului normativ, documentul care cuprinde termenii contractului de administrare (incheiat intre administrator si participant, care are ca obiect administrarea fondului de pensii) si ai schemei de pensii (sistemul de termene, conditii si reguli pe baza carora administratorul va investi activele fondului de pensii in scopul dobandirii de catre participanti a unei pensii private).

Prospectul, elaborat si propus de administrator, va trebui sa obtina autorizarea CSSPP. La momentul depunerii prospectului si a cererii pentru autorizare, administratorul va trebui sa depuna la CSSPP si alte documente, precum:

- schema de pensii private, in baza careia a fost elaborat prospectul
- proiectul contractului de administrare
- proiectul contractului de depozitare
- proiectul contractului de societate civila.

Citeste tot articolul
Asigurareamea.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu