Norma de calcul al provizionului tehnic la pensiile private, in dezbatere publica

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private(CSSPP) a analizat, in sedinta de marti, 16 ianuarie 2007 si a transmis, spre dezbatere publica, Proiectul Normei privind calculul actuarial al provizionului tehnic, se arata intr-un comunicat al CSSPP.

Prin elaborarea acestui act normativ se stabilesc activele care vor acoperi provizionul tehnic, regulile de calcul al provizionului tehnic si modalitatea de calcul.

Provizionul tehnic reprezinta, potrivit Legii nr.204/2006, un volum adecvat de pasive corespunzator angajamentelor financiare rezultate din portofoliul de investitii care vor acoperi riscurile biometrice – respectiv deces, invaliditate si longevitate si/sau nivelele stabilite ale pensiilor, daca acestea sunt prevazute in schemele de pensii facultative.

Potrivit prevederilor acestei norme, administratorii de fonduri de pensii facultative vor trebui sa asigure permanent un volum adecvat de lichiditati corespunzatoare angajamentelor financiare rezultate din portofoliul existent al schemei de pensii facultative.

Calculul provizionului tehnic se va efectua anual, iar tabelele biometrice folosite se vor baza pe datele furnizate de catre Institutul National de Statistica.

Proiectul Normei privind calculul actuarial al provizionului tehnic, elaborat in baza Legii 204/2006 privind pensiile facultative, este disponibil la adresa www.csspp.ro , Dezbatere Publica.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu