Mugur Isarescu are un salariu de cinci ori mai mare decat Traian Basescu

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu incaseaza lunar un salariu de 7.300 de euro, de cinci ori mai mare decat salariul primului demnitar al tarii, presedintele Traian Basescu, care are un salariu de numai 1.500 de euro lunar. Conform datelor din declaratiile de avere publicate de demnitari, premierul Calin Constantin Anton Popescu-Tariceanu a avut anul trecut un salariu putin mai mic decat al presedintelui, de 1.400 de euro lunar.

Un salariu apropiat de cel al guvernatorului il are presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Nicolae Popa, cu un salariu lunar de 4.900 de euro.

Conform declaratiei de avere a Guvernatorului Mugur Isarescu, acesta a mostenit anul trecut o optime dintr-o casa din Dragasani, judetul Valcea, localitate in care Isarescu si-a construit in 2003 o casa de vacanta de 85 de metri patrati cu o valoare impozabila de 30.000 de lei noi.

In declaratia de avere a guvernatorului mai sunt trecute doua autoturisme noi, un BMW, care a fost prins de radar anul trecut la o viteza peste limita legala, dar si un Land Rover fabricat in 2002.

Cele doua masini au fost achizitionate in leasing (vechea poveste cu leasing-ul in euro, in timp ce Guvernatorul sfatuia populatia sa se imprumute in lei), una in 2002, cu scadenta anul trecut si cealalta (BMW) in 2005, a carui contract de leasing se intindea pana in 2008. Se pare insa ca guvernatorul si-a platit in avans masina, preferand sa nu mai plateasca ratele la leasing.

Isarescu mai detine o masina marca Eagle fabricata in 1993 si o barca cu motor Delta fabricata in 2004.

Isarescu mai detine si o colectie importanta de bijuterii, achizitionate dupa 1990. cu o valoare estimata la 24.000 de euro, in crestere cu 2.000 de euro fata de anul 2005, precum si tablouri si icoane.

Vasile Coman

Alte stiri

3 comentarii

Gold Press Media
21 May 2008

Captura uriasa de articole sport susceptibile a fi contrafacute, reþinute in vama Constanta Sud.ucrãtorii vamali constãnþeni au descoperit ºi reþinut 101.070 articole susceptibile a fi contrafãcute, în valoare de aproximativ 10.400.000 Lei (2.875.000 Euro). Acþionând în baza analizei de risc, lucrãtorii vamali de la biroul vamal Constanþa Sud, aflaþi în exercitarea atribuþiilor prevãzute prin lege, au procedat la efectuarea unui control amãnunþit asupra unui container sosit din China. În urma verificãrilor, au fost descoperite 101.070 buc. pantaloni sport din fibre sintetice, purtând semnele figurative ale firmelor NIKE, ADIDAS, KAPPA ºi PUMA marfã susceptibilã a aduce atingere asupra drepturilor de proprietate intelectualã a mãrcilor respective. Dacã ar fi fost comercializate pe piaþã, la preþul produselor originale, valoarea totalã a mãrfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 10.436.976 Lei (2.875.200 Euro). Bunurile au fost reþinute de cãtre autoritatea vamalã, conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1 383/2003 ºi a Legii nr. 344/2005, privind unele mãsuri pentru asigurarea respectãrii drepturilor de proprietate intelectualã în cadrul operaþiunilor de vãmuire în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazurilor urmând a fi dispuse mãsurile legale ce se impun. Cristian Petricu Felix Ilie

Gold Press Media
27 Mar 2009

Curtea de Apel Bucuresti reda, in decizia prin care a respins propunerea de arestare facuta pe numele lui Cornel Serban, Puiu Popoviciu si Petru Pitcovici, o convorbire dintre acesta din urma si politistul Motoc, in care se arata ca Puiu Popoviciu(foto)ar fi vorbit chiar cu Traian Basescu. Felix Ilie

Tudor
26 Nov 2015

Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAMEA ?!Dragii mei.Nu tine totul de inteligenta ci mai degraba de falsitate,ipocrizie,prefacatorie, duplicitate,perversitate si oameni fara suflet cu multe masti.Cei drept asa au procedat si acesti oameni cu dubla cetatenie ai Mafiei care au cumparat groapa Glina.Cand le-au suras norocul ma sunau din Italia sa ma interesez la ce usa sa bata sa cumpere aia afacerea ca aveau burta lipita de sira spinarii ca.ni ni ni...na na na, pana si-au vazut interesul facandu-se prieteni si cu draq pana au sarit gardul.In 2005, nu aveau de un mic si o bere si uite-i acum mari scriitori,cu fel de fel de legitimatii..oameni cinstiti,angajati la stat cu 1400 roni si 10 case.De unde?Inainte sa plangeau ca din gura de sarpe ca nici ei nu au, ca viata este grea, ca au datorii de nu-si permitea nici de o pizaa..Acum in schimb daca stai sa-i asculti au atatea averi de la familie considerandu-l pe Printul Paul de Romania un biet copil in comparatie cu ei. DE UNDE ?

Posteaza un comentariu