MasterCard lanseaza platile contactless in Londra

Pentru a marca lansarea la nivel national a MasterCard® PayPass™ si Maestro® PayPass si pentru a aniversa platile 'Tap & Go' din Marea Britanie, MasterCard a transformat Podul Millennium si l-a acoperit cu milioane de monede, marcand astfel trecerea catre un viitor fara numerar, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Locuitorii Londrei care trec peste 'Coin Bridge' au, de asemenea, posibilitatea de a se rupe de trecut si de a renunta la numerar pentru proiectul de caritate ‘Coin Street’, care sustine proiectele sociale din zona sudica a Londrei.

PayPass este cea mai rapida, sigura si convenabila metoda de a plati pentru cumparaturile zilnice cu o valoare mai mica de 15 EUR sau chiar mai putin. Usor de utilizat, aceasta caracteristica ‘contactless’ poate fi incorporata oricarui card de credit, debit sau prepaid sub sigla MasterCard sau oricarui card de debit sub sigla Maestro, oferind o alternativa sigura la numerar. Realizarea unei tranzactii PayPass dureaza mai putin de o secunda. Pentru a plati, consumatorii nu fac decat sa treaca cardul prin fata unui cititor special echipat cu tehnologia PayPass. Practic numai este nevoie de trecerea cardului prin cititor, iar cumparatorii nu mai trebuie sa introduca codul PIN sau sa caute numerar prin buzunar.

John Bushby, General Manager, MasterCard Northern Europe, comenteaza: “Consumatorii si comerciantii din alte zone ale Europei, din SUA si Asia experimenteaza deja siguranta si usurinta platilor contactless in locatiile unde viteza este esentiala. Locuitorii Londrei vor utiliza carduri MasterCard PayPass sau Maestro PayPass incepand din aceasta luna si, credem ca si consumatorii din Marea Britanie se vor bucura de lansarea unei noi metode de plata. De la cumpararea ziarului, dimineata, a unui sandwich, la pranz sau a unui bilet de cinema, seara, optiunea 'Tap & Go' va face ca tranzactiile pentru cumparaturile zilnice sa fie mai simple pentru toata lumea.”

Implementarea platilor contactless la nivel national va incepe in Londra, in septembrie 2007. Implementarea in restul tarii este programata pentru anul urmator, cinci milioane de carduri contactless urmand sa fie lansate pentru a fi utilizate la 100.000 de comercianti pana la sfarsitul lui 2008 . Locuitorii Londrei vor putea utiliza cardurile lor PayPass in toata capitala, sute de retaileri fiind implicati in proiect. Printre acestia se numara McDonalds, Eat, Coffee Republic, Yo!Sushi, Krispy Kreme si Muzeul de ÂȘtiinta. Bancile care sustin implementarea programului vor anunta si alti comercianti care vor participa.

Consumatorii sunt pentru platile contactless
Conform rezultatelor unui studiu realizat de YouGov in numele MasterCard, a sosit momentul pentru platile contactless. Rezultatele arata ca peste jumatate (53%) din consumatorii din Marea Britanie chestionati considera introducerea tehnologiei contactless pe cardurile de credit si debit ca fiind o metoda de plata convenabila.
Alte rezultate ale studiului arata ca:

 Persoanele tinere sunt mai deschise catre schimbare, 60% dintre tinerii cu varsta sub 25 de ani si aproape jumatate (49%) cu varsta intre 25 si 34 de ani dintre cei chestionati in Marea Britanie au declarat ca ar folosi cardurile lor de debit si de credit mai des decat numerarul daca ar trebui numai sa treaca cardul prin fata cititorului pentru a realiza tranzactii.

 38% dintre consumatorii din Marea Britanie chestionati spun ca ar utiliza numerarul mai putin decat in prezent pentru a plati pentru bunuri si servicii in urmatorii cinci ani. Aici sunt inclusi 43% dintre barbati si 41% dintre locuitorii Londrei.

 Furtul (34%) si pierderea (33%) sunt principalele temeri aduse in discutie de consumatorii chestionati pentru care nu doresc sa aiba numerar la ei. Locuitorii din Londra (37%) sunt cei care se tem cel mai des de furturi, spre deosebire de 24% din consumatorii din Scotland.

 Una din sase persoane (16%) chestionate decide 'foarte des' sau 'des' sa nu mai faca cumparaturi zilnice cum ar fi achizitionarea ziarului, a dulciurilor, tigarilor sau sandwich-urilor pentru ca nu are marunt si nu doreste sa schimbe bancnotele pe care le are.

Locuitorii capitalei arata cea mai mare deschidere catre platile contactless, tot ei intentionand sa utilizeze cardurile lor de debit sau de credit mai des (45%) dupa introducerea tehnologiei 'Tap & Go', in comparatie cu persoane din alte regiuni, fiind urmati de locuitorii din Midlands si Wales (37%) si de cei din Nord (36%).

Un fenomen global

Lansarea platilor contactless in Marea Britanie a fost precedata de numeroase teste PayPass contactless lansate in Europa cu Royal Bank of Scotland Group, la sediile din Edinburgh si Londra si lansarea catorva programe si piloturi in mai multe tari din Europa. Primul program de credit MasterCard PayPass din regiune a fost lansat cu Garanti Bank si importanti comercianti din Turcia, in iunie 2006, urmand apoi primul program PayPass incorporat in ceasuri, in primavara lui 2007. In ultimul an, MasterCard a sustinut doua programe pilot pentru platile contactless in Franta. Unul dintre ele testeaza platile PayPass prin intermediul telefoanelor mobile. Recent, MasterCard a anuntat lansarea unui program pilot PayPass in Spania cu Caja Madrid si peste 200 de comercianti si primul pilot PayPass din Italia cu Banco Posta.

Pana la 30 iunie 2007, existau 16 milioane de carduri si dispozitive PayPass care pot fi utilizate in peste 55.000 de locatii ale comerciantilor la nivel global, printre care se numara fast food-urile McDonald’s, Burger King si Starbucks; magazinele de proximitate 7-Eleven, CVS si Duane Reed; automatele Coca-Cola; metroul si taxiurile din New York; si stadioanele Major League Baseball si National Football League din SUA. PayPass este testat sau dezvoltat in 19 tari, printre care se numara Franta, Italia, Elvetia, Spania, Canada, Coreea, Taiwan si Statele Unite.

Pentru mai multe informatii despre MasterCard PayPass si Maestro PayPass, accesati www.mastercard.co.uk/paypass.

Despre MasterCard PayPass si Maestro PayPass

PayPass este functia de plata ‘contactless’ a MasterCard, care ofera consumatorilor o alternativa mai rapida si mai convenabila la numerar pentru cumparaturile lor zilnice de mica valoare, cum ar fi bilete pentru transportul in comun, cafea, sandwich-uri sau mese la fast food, benzina si altele. Tehnologia poate fi implementata pentru orice card de debit, credit sau prepaid MasterCard sau pentru un card de debit Maestro. PayPass permite comerciantilor sa realizeze tranzactii mai eficient si sa-si serveasca clientii mai bine. PayPass reduce timpul petrecut de consumatori in fata casei, reduce costurile legate de administrarea numerarului, imbunatateste randamentul si ofera posibilitati de diferentiere competitive.

Despre PayPass Security

Tranzactiile PayPass sunt la fel de sigure ca orice plata prin card realizata in mod obisnuit. Datorita cipului, PayPass are incorporat o serie de sisteme de securitate. De exemplu, cardul va fi blocat daca sunt realizate cu el un numar mare de tranzactii consecutive, fara ca PIN-ul sa fi fost introdus. Aceasta limita este stabilita de banca emitenta si reflecta gradul de utilizare pentru fiecare dintre posesori. Se pot lua in considerare elemente legate de volumul sau valoarea cumparaturilor. Cand limita este atinsa, terminalul comerciantului va cere sa se confirme identitatea posesorului de card prin introducerea codului PIN, astfel cardul nu poate fi utilizat fraudulos pentru tranzactii PayPass.

La nivel psihologic PayPass ofera consumatorilor un control si mai mare, de vreme ce cardul nu trebuie sa fie inmanat vanzatorului pentru a fi trecut prin cititorul comerciantului. In plus, cardul sau dispozitivul PayPass trebuie sa fie foarte aproape de terminalul PayPass pentru a fi citit – la o distanta de una sau doua inch-ii.

Despre lansarea din Londra a platilor contactless

Lansarea in Marea Britanie a platilor contactless va incepe in septembrie 2007, cu lansarea din Londra ce se va concentra pe sapte zone postale – de la The City la Canary Wharf - (EC2, EC3, EC4, E1, E14, SE1 ti SE16). Lansarea initiala va implica un mix de comercianti si posesori de carduri care vor utiliza regulat cardurile lor in aceste zone postale, fie pentru a cumpara bunuri, fie pentru a retrage numerar de la bancomate. Dupa aceea, programul se va extinde in toata Londra, si va fi urmat de o extindere graduala la nivel national in 2008. Vor fi implicati emitentii de carduri de debit si credit care vor include functia contactless conform propriilor planuri, si acele companii care accepta carduri si decid sa ofere tranzactii contactless.

Despre MasterCard Europe

MasterCard Europe administreaza afacerea MasterCard Worldwide in Europa. Avand sediul central in Waterloo, Belgia, MasterCard Europe este prezenta in 51 de tari europene, organizate administrativ in trei zone care includ Zona Unica de Plati Euro (SEPA), pietele mature si pietele aflate in dezvoltare din Europa. Prin intermediul retelei sale de birouri locale, MasterCard Europe intelege si vine in intampinarea diverselor nevoi ale clientilor din diferitele piete din Europa, permitandu-le sa realizeze afaceri asa cum isi doresc.

Prin intermediul MasterCard Worldwide, MasterCard Europe ofera clientilor si consumatorilor sai din Europa acces la servicii de plata din intreaga lume. MasterCard Worldwide promoveaza comertul global, oferind o legatura economica esentiala intre institutii financiare, companii, posesori de carduri si comercianti, in intreaga lume. In tripla sa calitate de francizor, procesator si consilier, MasterCard dezvolta si sustine solutii de plata, proceseaza peste 16 miliarde de tranzactii in fiecare an si ofera analize specializate si servicii de consultanta catre institutiile financiare care ii sunt cliente si catre comercianti. Prin intermediul marcilor sale MasterCard®, Maestro® si Cirrus®, MasterCard ofera servicii clientilor si companiilor din peste 210 tari si teritorii. Pentru mai multe informatii accesati: www.mastercardworldwide.com.

Despre Coin Street

Inca din 1984, Coin Street a transformat un santier parasit intr-un cartier infloritor. De atunci a avut loc terminarea zonei sudice; nasterea Gradinilor Bernie Spain, Gabriel’s Wharf si Oxo Tower Wharf; si construirea a 220 de case pentru persoanele fara adapost. O serie de evenimente sunt realizate in Bargehouse, the.gallery@oxo si in cadrul Festivalului anual al Coin Street. Coin Street ofera programe pentru familii si copii, inclusiv o cresa cu 64 de locuri si activitati dupa orele de scoala in centrul Stamford Street. Centrul ofera accesul la cursuri de instruire si oferte de locuri de munca, dar si sustinere sociala. In prezent sunt in lucru o piscina si un centru pentru relaxare situate in apropierea Teatrului National.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu