Magazinele partenere Credit Europe Bank accepta carduri Visa

Credit Europe Bank si-a imbunatatit reteaua de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS-uri) instalate la comerciantii parteneri, astfel incat acestea sa permita plati cu toate cardurile emise sub sigla Visa, a informat miercuri banca.

Credit Europe Bank a finalizat si procesul de imbunatatire a infrastructurii, care a fost adaptata la standardul EMV (Europay, Mastercard si Visa) pentru acceptarea cardurilor cu cip si a obtinut toate certificarile Visa.

Banca a incheiat procesul de certificare privind acceptarea tuturor cardurilor emise sub sigla Visa la cele peste 5.400 de POS-uri ale Credit Europe Bank instalate la comercianti. "Totodata, alaturi de certificarea primita anterior pentru acceptarea in reteaua de ATM-uri, anuntam si certificarea pentru acceptarea la POS-urile bancii a cardurilor cu cip emise sub sigla Visa", a declarat vicepresedintele Credit Europe Bank Romania, Omer Tetik.

Colaborarea dintre Visa si Credit Europe Bank a fost extinsa recent, iar posesorii de CardAvantaj Visa pot plati in rate in reteaua magazinelor partenere ale bancii.

"Trecerea la tehnologia cipului pe segmentul de acceptare este un pas important, pentru ca in majoritatea statelor din Uniunea Europeana cardul cu cip a devenit deja o prezenta obisnuita datorita gradului sporit de securitate", a spus managerul general pentru Romania al Visa Europe, Catalin Cretu.

Credit Europe Bank - fosta Finansbank Romania - este o banca universala, ce ofera produse si servicii pentru populatie, micii intreprinzatori, intreprinderile mici si mijlocii (IMM) si companiile mari, prin cele peste 90 de sucursale si agentii, precum si prin canale de distributie alternative cum sunt bancomatele (ATM), aparatele de plata cu cardul la comercianti (POS) si serviciile de internet banking.

Actionarul majoritar al Credit Europe Bank este Fiba International Holding NV, parte a grupului financiar turc Fiba, care detine 89,80% din actiunile bancii.

La sfarsitul lunii martie 2007, portofoliul de credite al Credit Europe Bank a ajuns la 530 milioane euro, in conditiile in care activele erau de 815 milioane euro, potrivit oficialilor bancii. La finalul anului trecut, imprumuturile acordate de banca insumau 447 milioane euro.

La finalul lunii august, Credit Europe Bank a primit aprobare din partea bancii centrale pentru normele interne de creditare, care permit un grad maxim de indatorare de 65% din veniturile clientilor persoane fizice. Noile norme de creditare vor intra in vigoare pe 5 septembrie, a anuntat banca.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu