Legislatia secundara pentru pensiile private obligatorii, in urmatoarele sase luni

Legea 23/2007 de modificare si completare a Legii 411 privind fondurile de pensii administrate privat, publicata in Monitorul Oficial, cu nr 61/25.01.2007, marcheaza o noua etapa in reforma sistemului de pensii din Romania si anume, implementarea componentei obligatorii a sistemului privat de pensii, se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSSPP).

Potrivit prevederilor acestui act normativ, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) va elabora, in termen de sase luni, legislatia secundara referitoare la autorizarea ca administrator, prospectul schemei de pensii private, fondul de pensii private, avizarea celorlalte entitati (depozitar, auditor financiar) etc.

Acest set de norme, asemenea celui elaborat in aplicarea Legii 204/2006 privind pensiile facultative, respectiv pilonul III, va fi supus dezbaterii publice si consultarilor cu viitorii operatori de pe piata pensiilor private.

Procesul de aderare al contribuabililor la un fond de pensii obligatoriu va fi demarat la inceputul anului 2008, cand se preconizeaza incasarea primelor contributii.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private continua in paralel, procesul de elaborare a legislatiei secundare privind pensiile facultative, proces ce urmeaza a fi finalizat in primul trimestru al acestui an.
Ghiseul Bancar

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu