La Raiffeisen, puteti alege intre 3 credite ipotecare

Creditele imobiliare ipotecare reprezinta creditele destinate cumpararii, construirii sau renovarii unei locuinte sau achizitia de terenuri.

Suma maxima la care poate ajunge un astfel de credit este de 500.000 Euro, sau echivalentul in lei, franci elvetieni sau dolari.

Raiffeisen Bank ofera 3 astfel de credite, fiecare cu caracteristicile sale: creditul „Casa Ta”, credit ipotecar- ansambluri rezidentiale si Proiecte ANL.

Creditul Casa Ta este oferit de Raiffeisen Bank pentru achizitia, renovarea sau construirea unei locuinte, dar si pentru achizitia de terenuri. Prin acesta puteti obtine o finantare de pana la 100% a proiectelor dumneavoastra, potrivit site-ului bancii.

Imprumuturile pe care le puteti contracta prin acest credit pornesc de la 5.000 de euro pana la 500.000 de euro, sau echivalentul acestei sume in lei, dolari, euro sau franci elvetieni.

La acest credit nu este necesar sa platit un avans. Un lucru bun, s-ar crede. Insa acest lucru duce la o rata lunara mai mare, chiar si pe perioada maxima de rambursare (40 de ani).

Sa luam un exemplu concret: luati un imprumut de 100.000 de euro pe 40 de ani si rata va fi lunar de 693,26 euro, din care 150 de euro este numai comisionul de administrare.

Ca toate creditele imobiliare, impune ipoteca de rang I pe imobilul achizitionat, asigurare de locuinta cesionata in favoarea bancii( adica daca se intampla ceva cu locuinta, banca primeste despagubirile de la firma de asigurari) si o asigurare de viata pentru sumele mai mari de 100.000 euro, tot in favoarea bancii.

La fiecare aniversare( la fiecare an trecut de la contractarea creditului) veti putea alege tipul dobanzii: fixa pe un an, dobanda fixa pe 3 ani. In cazul in care optezi pentru dobanda fixa pe 3 ani, vei putea opta din nou intre cele 3 variante de dobanda peste 3 ani si dobanda revizuibila (nivelul din oferta standard a bancii de la acea data).

Dobanzi si comisioane

Daca alegeti creditele in euro cu dobanda fixa pe un an, veti plati o dobanda de 5,9% pe an. Comisionul de procesare este de 1.90% care se percepe o singura data, la acordarea creditului si este inclus in credit. Comisionul lunar de administrare este de 0,15%, incasat la soldul creditului.

Se mai percepe o taxa de analiza garantie, in valoare de 90 de euro, iar comisionul de rambursare anticipata poate fi de 0 sau 3 procente. Este 0 in momentul in care data rambursarii anticipate coincide cu data aniversarii creditului si valoarea rambursarii anticipate nu depaseste 20% din soldul creditului de la acea data.

Pentru creditul cu dobanda variabila, toate comisioanele si taxele sunt aceleasi, singurul lucru fiind dobanda, care este de 7,1%.

Sa luam un exemplu concret: luati un imprumut de 100.000 de euro pe 40 de ani si rata va fi lunar de 693,26 euro, din care 150 de euro este numai comisionul de administrare.

Credit ipotecar – ansambluri rezidentiale

Prin acest credit, poti cumpara locuinta inca din faza de proiect intr-un ansamblu rezidential finantat de Raiffeisen Bank. Singura garantie va fi locuinta achizitionata din credit.

In cazul in care proiectul nu este finalizat, banca garanteaza clientului recuperarea creditului.

Valorile minime si maxime ale imprumutului, perioada de rambursare, garantia si asigurarile sunt aceleasi ca la creditul prezentat anterior.

Insa pentru acest credit, trebuie sa platiti un avans de minim 15% din valoarea imobilului. Adica, pentru o locuinta de 100.000 euro trebuie sa platiti minim 15.000 de euro avans.

In cazul in care vreti sa rambursati acest credit anticipat, este bine sa asteptati o data aniversara, pentru a nu plati comision.

Creditul ipotecar-„Proiecte ANL” va da posibilitatea de a va construi un imobil in cadrul proiectelor desfasurate de ANL.

Acest credit se aseamana cu celelalte doua prin suma maxima, perioada de rambursare, garantii si asigurari. Avansul minim pe care trebuie sa il platiti este de 25% din valoarea proiectului.

Pentru acest credit nu se percepe comision de administrare, iar comisionul de plata anticipata este de 3%. Un alt comision perceput este cel de intocmire dosar, care este de 1% din valoarea creditului.

Dobanda pentru acest credit este influentata de indicele Euribor in felul urmator: 6M+6,5%.



Anamaria Iacomi

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu