La ING, Allianz si Aviva ne putem face deja o pensie privata facultativa

ING, Allianz si Aviva sunt primele fonduri de pensii private facultative autorizate pentru a putea incepe activitatea, a anuntat Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Cei care vor sa-si faca o pensie facultativa (care nu este, deci, obligatorie) pot sa apeleze deja la unul dintre cele trei fonduri: ING Clasic, AZT Moderato si Pensia Mea. BCR Asigurari si Raiffeisen urmeaza sa obtina si ele autorizarea pentru fonduri de pensii facultative.

La sistemul pensiilor facultative (pilonul 3) vor putea contribui optional si suplimentar (adica vor plati bani in plus fata de contributia obligatorie la sistemul de pensii ce se ia din salariu) cei care obtin venituri legale din salarii sau alte venituri asimilate salariilor.

"Acesta este unul dintre scopurile prevederilor Legii 204, si anume acela de a scoate la vedere eventualele sume obtinute pe cai care eludeaza fiscalitatea", a subliniat Oancea.

O persoanã poate contribui la sistemul de pensii facultative cu maximum 15 la sutã din venitul brut si poate beneficia de pensie cand implineste 60 de ani.

Contributiile in acest sistem sunt deductibile fiscal in limita a 200 de euro pentru angajator si 200 de euro pentru angajat.

Citeste tot articolul

Asigurareamea.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu