La Bursa din Sibiu, volatilitatea preþurilor a adus randamente de pânã la 150%

Saptamana trecuta in piata la termen de la Sibiu s-au tranzactionat 236.645 contracte futures si optiuni, a caror valoare a fost de peste 210,5 milioane euro, se arata intr-un comunicat de presa al Bursei din Sibiu.

Pe fondul scaderilor semnificative ale preturilor de la BVB, investitorii de la Sibiu si-au amplificat tranzactionarile, vineri volumul ridicandu-se la 70.468 contracte futures si optiuni.

„Depasirea pragului de 70.000 contracte/zi a fost un pas istoric pentru noi, care evidentiaza ca piata derivatelor si-a castigat locul binemeritat in mentalitatea investitorilor autohtoni, de la micii speculatori, pana la jucatorii de talie”, a declarat presedintele BMFMS, dl. Teodor Ancuta.

La randul sau un broker din piata futures observa ca „investitorii s-au putut bucura de evolutiile ample ale preturilor. Daca in prima ora a sedintei de joi piata a dat semne de nervozitate iar unii participanti vindeau pachete insemnate de actiuni pentru a-si lichida apelurile in marja, altii au gasit de cuviinta sa-si marcheze profiturile prin inchiderea pozitiilor de vanzare (short) cu randamente de 150%, in doar doua zile. Marcarea profiturilor plus oportunitatea de a cumpara derivate la preturi comparabile cu piata paralela a determinat o crestere a pretului futures cumparatorii putand, la randul lor, sa obtina randamante intinse pe o plaja de pana la 30% castig”.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu