ING va lansa fonduri de pensii private facultative si obligatorii

"ING investeste in crestere pe termen lung si va lansa anul acesta in Romania fonduri de pensii pe pilonul III (pensii private facultative - n.r.) si de anul viitor pe pilonul II (pensii private obligatorii n.r.)", se arata intr-un raport ING citat de Ziarul Financiar.

Cei de la ING nu sunt singura companie de asigurari de pe piata locala care si-a manifestat interesul pentru fondurile private de pensii, alti asiguratori, precum Allianz-Tiriac, Interamerican, Omniasig, Aviva si KD Life, anuntand ca studiaza si ei aceasta oportunitate.

Pana in prezent, doar BCR Asigurari de Viata a depus documentatia la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru a administra pensii private facultative.

ING Viata a avut anul trecut un profit brut de 14 mil.euro, cu 40% mai mult decat in 2005. Ar putea fi cel mai mare profit inregistrat de un asigurator local in 2006. Allianz-Tiriac, cel mai mare jucator de pe piata, estima anul trecut ca va realiza in 2006 acelasi nivel al profitului ca in 2005 adica 11,7 mil. euro.

Citeste tot articolul

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu