ING a lansat “cel mai avantajos card de credit de pe piata”

ING a lansat un card de credit cu o dobanda de 18% pe an, valabil in tara sau strainatate. Banca sustine ca este vorba de cel mai avantajos card de credit de pe piata. Comisionul este 0 atat pentru cumparaturile in tara cat si pentru cele in strainatate. Pentru utilizarea cardului se plateste doar un comision de administrare anual. Nu se percep comision de analiza, comision de acordare sau alte comisioane lunare.

Cum se utilizeaza cardul

Cum se utilizeaza cardul: banca stabileste o limita de credit, in functie de venituri. Este vorba de o suma de bani aflata la dispozitia ta, din care poti cheltui oricat,. Urmand a platidobanda doar pentru suma utilizata, nu pentru intreaga limita de credit, ca in cazul unui credit obisnuit.

Perioada de gratie

Din suma de bani utilizata de pe cardul de credit trebuie rambursata lunar, o valoare minima, reprezentand 5%, 10% sau 15%, la alegere. Dupa data de 15 a fiecarei luni banca iti trimite un extras de cont reprezentant tranzactiile efectuate in luna precedenta. In extras afli care este suma minima ce trebuie returnata, precum si dobanda aferenta. Poti chiar sa-si alegi data la care sa platesti rata lunara: 5, 15 sau 25 ale lunii.

Poti scapa de dobanda, daca returnezi integral sumele utilizate de-a lungul lunii precedente si in primele 15 zile inainte de realizarea extrasului de cont. Aceasta reprezinta asa-numita perioada de gratie, adica utilizarea banilor bancii de pe cardul de credit fara a plati dobanda, daca returnezi integral sumele utilizate in cardul perioadei de 45 de zile.

Card cu cip

ING spune ca este vorba nu doar de cel mai bun card de credit de pe piata ci si de cel mai sigur. Este vorba de faptul ca acest card are un cip incorporat, care nu poate fi copiat ca in cazul unui card obisnuit, doar cu banda magnetica.

Cine poate obtine cardul

Cardul poate fi obtinut de cei care au un venit lunar de minim 600 de lei. Suma maxima ce poate fi obtinuta (limita de credit) este de 50.000 de lei noi (RON).

Nu este nevoie de avans, giranti sau garantii ipotecare. Actele necesare sunt:
- copia actului de identitate
- acordul de consultare a Biroului de Credit
- adeverinta de salariu sau alte documente doveditoare ale venitului (in functie de tipul de activitate pe care o desfasori)
- cerere card de credit

„Aducem in Romania cel mai bun card de credit lansat in Europa” declara Paul Collard, Credit Card Specialist for ING Group. „ING Credit Card este nu numai un card de credit foarte elegant, pe care clientii cu siguranta vor fi incantati sa il aiba asupra lor, dar este mai ales si unul dintre cele mai noi si mai bune produse din Europa in ceea ce priveste siguranta, controlul asupra creditului, dar si in privinta conditiilor de creditare.”

Ce spun oficialii bancii

„ING Credit Card ofera un grad sporit de control si siguranta, lansarea sa fiind parte a strategiei de a aduce in Romania cele mai inovative produse si servicii financiare. Piata romaneasca avea nevoie de o astfel de solutie flexibila si sigura de credit destinata persoanelor fizice si care sa satisfaca cerintele celor mai pretentiosi clienti. Astfel, cu ING Credit Card, clientii nostri vor stabili singuri cat de mare sa fie creditul, cum il utilizeaza si cat si cand il returneaza, in timp ce cardul le va proteja platile cu maxima strictete, prin sistemul cu cip incorporat”, declara Albert Roggemans, Deputy ING Bank Romania, potrivit unui comunicat de presa al bancii.

Cu ING Credit Card, clientul poate face cumparaturi fara dobanda timp de o luna, avand control asupra platilor facute prin intermediul SMS-urilor primite de la ING pentru fiecare plata care depaseste suma de 300 RON. La sfarsitul lunii, clientul primeste SMS cu suma pe care o are de plata, urmand o perioada suplimentara de doua saptamani, tot fara dobanda, pentru a returna suma utilizata. De asemenea, prin SMS, clientul afla din timp cand atinge limita inferioara a creditului, fiind avertizat ori de cate ori mai are disponibil doar 300 RON in cont.

Cardul de credit ING permite personalizarea ratei lunare: 5%, 10% sau 15% din suma imprumutata, precum si alegerea datei de efectuare a platii (5, 10 sau 25 ale lunii). Noul sistem de credit asigura actualizarea continua a informatiilor cu privire la data si natura cheltuielilor si a scadentei ratelor prin serviciile ING Self’Bank sau ING Home’Bank. ING Credit Card poate fi alimentat automat in fiecare luna din contul curent ING Cont’ROL prin optiunea de debitare directa, prin depunerea sumelor aferente ratelor la orice bancomat ING in Self Bank ori transfer prin serviciul ING Home Bank. Alternativ, ratele pot fi rambursate prin ING Self’Bank sau prin Home’Bank.

Vasile COMAN

Alte stiri

9 comentarii

Gabi
20 Feb 2008

Mai bine ar da dovada si ING de mai mult interes fata de clienti si ar permite inrolarea cardurilor in serviciiul 3DSecure. Cel mai bine ar fi ca inrolarea cardurilor sa fie o obligastie a bancilor din partea BNR inalturadu-se astfel cat mai mult fraudele on-line ptr a iesi si noi din statutul de tara bananiera ca sa ne putem folosi cardurile pe toate site-urile externe (ca de altfel bancile de la noi is foarte scumpe).

cico
20 Feb 2008

pai mai bun este al ABN ca nu are taxa anuala si are dob19 %,plus discounturi la magazine 5-20 %

Maria
22 Feb 2008

Din pacate au probleme mari cand actualizeaza datele beneficiarului.Mai exact au prostul obicei sa-ti blocheze cardul , fara sa te anunte , pentru ca nu au anumite informatii actuale , pe care nici macar nu ti le comunica.

Razvan
25 Feb 2008

@Gabi Afla, draga Gabi, ca ptr platile in strainatate cardurile ING sunt cele mai bine acceptate, fara 3D Secure. De ex. Paypal se descurca cel mai bine cu cardurile ING, magazine online te accepta imediat la plati cu acest tip de card, Visa Electron, ptr ca la el ma refer. Ca sa nu mai vorbesc de banii primiti pe card din afara, in 2-3 zile lucratoare ai acces la ei imd. Vrei sa-ti dau exemple negative de la BRD, unde stai si 3 sapt ca sa ai acces la banii primiti sau sa iti activez plata online; la BT unde nu poti face plati decat in anumite conditii impuse de ei, total aiurea; la BCR nu mai vorbesc... Mai citeste si tu forumurile unde vorbesc utilizatorii de cazuri reale, nu mai asculta ce spun bancile. Nu lucrez la ING, dar sunt multumit de serviciile lor. P.S: Am uitat de Home banking-ul de la ei, e cel mai secure de pe piata, se schimba parola la fiecare logare si plata.

Marius
2 Mar 2008

Ati uitat ca traim in Romania unde toate bancile nu au venit decat sa profite de piata asta in dezvoltare. Abia cand o sa mai si gandim , inainte sa vorbim, or' sa se schimbe lucrurile, pana atunci ce spuneti e .... Apropo , are cineva card de credit emis de o banca din Italia, Spania, Franta, Germania.... Stiti care-i diferenta?

Alex
7 Apr 2008

Acest site este infect. Are grave probleme cu seriozitatea si cu deontologia profesionala. Vad ca toate comentariile in care sunt prezentate minciunile "ziaristilor" de la Ghiseul Bancar sunt sterse. De ce stergi comentariile care nu te avantajeaza, "domnule" ziarist Vasile Coman? Toate articolele tale sunt pline de greseli. Habar nu ai sa faci o deiferenta intre doua cifre, scrii gresit procentele de la rata dobanzii oferite de banci... Fii mai atent cu aceasta meserie, ca doar nu esti cioban la stana!

calin
16 Dec 2008

Pe mine m ar interesa cum se procedeaza daca lucrez in strainatate si fac o deschidere de cont la dvs.in asa fel incat sa am acces si acolo la contul de pe card de la orice atm.va rog sa ma lamuriti cum se procedeaza sa mi fac acest tip de card debit pers fizica si sa fie si dobanda mai mica sa si pot efectua transfer catre romania,va multumesc

Mihai
15 May 2009

La scurt timp de la lansare cardurile de credit ING nu mai pot fi utilizate la plati pe net, din cauza ca banca se inscrie in 3D Secure, dar a \"uitat\" sa rezolve si clientii in acelasi timp si habar nu au cand se va rezolva asta. Halal banca... Cautati si la altii \"cel mai avantajos card\"

kelly
25 Feb 2016

I have actually frequently thought about this very 3 bureau credit scores topic. You've definitely put a significant quantity of thought and research into developing this extensive grants for single moms post. You presented and suggested many facets I had actually ruled out. Well done. Do you plan on composing a college scholarships for women ? By the way, you can buy a workout waist cincher today. Janine, best waist trainers for women addict

Posteaza un comentariu