In perioada august-noiembrie trebuie sa ne alegem un fond de pensii privat

Autoritatea de supraveghere a fondurilor de pensii administrate privat (Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private-CSSPP) a stabilit ca, potrivit legii, persoanele cu varsta intre 18 si 35 de ani vor trebui sa-si aleaga, in perioada august-septembrie 2007, un fond privat de pensii care sa le administreze pensia privata.

Este vorba de 2% din contributia actuala obligatorie la sistemul de pensii administat de stat, procent ce va fi redirectionat spre administrate fondurilor private de pensii. Adadar, nu veti plati nimic in plus in cazul pensiilor obligatorii, tot ce trebuie sa faceti este sa va alegeti societatea de pensii care va administra pensia privata.

Persoanele cu varsta intre 35 si 45 de ani nu sunt obligate dar pot si ei sa adere la un fond privat de pensii. In fond, nu au nimic de pierdut, intrucat, inca o data, nu trebuie platit nimic in plus pentru o pensie privata obligatorie.

Dimpotriva, avem numai de castigat, intrucat fondurile private de pensii, spre deosebire de sistemul de stat, nu pastreaza purs si simplu banii alocati pensiei ci ii vor investi in diverse instrumente financiare, cu risc scazut in principal, astfel incat banii depusi de-a lungul anilor sa se inmulteasca iar pensia sa fie mai mare decat cea de la stat.

“Schimbarea este destul de mare pentru romani, intrucat prespune un transfer de la sistemul de stat la cel privat, insa cred ca prejudecatile dispar incet-incet iar increderea in fondurile private va creste”, a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, directorul general al ING Asigurari de Viata, Bram Bloon.

Amanunte in Asigurareamea.ro – Asigurari pe intelesul tuturor

Vasile COMAN

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu