IMMORENT îºi extinde activitatea în România

Cu o cota de piata de 32% in primele 6 luni ale anului 2005, IMMORENT domina piata leasingului imobiliar printre companiile austriece din domeniu din Europa Centrala si de Est (CEE), veniturile din noile contracte de leasing imobiliar in primele 6 luni ale anului fiind de 170 mil. EURO. Veniturile totale, din toate contractele de leasing pentru Austria si CEE reprezinta pentru aceeasi perioada 522 mil. EUR din care CEE reprezinta 271 EUR.



Deschizand calea companiei mama, Erste Bank1, IMMORENT si-a extins serviciile in zona Europei Centrale si de Est, devenind rapid nr. 1 in domeniul leasingului imobiliar. IMMORENT are 12 filiale in 9 tari: Cehia, Slovacia, Ungaria, Italia, Slovenia, Croatia, Serbia si – din 2004 - si in Bulgaria si Romania. Pana la sfarsitul anului 2005, IMMORENT va infiinta inca o filiala in Muntenegru.



IMMORENT isi propune extinderea serviciilor sale din domeniul leasingului imobiliar in regiunea CEE, (ex. dezvoltarea de proiecte si management al constructiilor), determinand astfel un ritm acelerat de crestere prin oferirea unei game de produse mult mai variata.



Deschiderea pe piata romaneasca



IMMORENT Romania, cea mai tanara membra a Grupului, a fost infiintata in 2004 si a devenit operationala la inceputul lui 2005. In prima jumatate a acestui an, compania a inregistrat un venit din noile contracte de leasing de 7 mil. EURO, in special din contracte de leasing pentru echipamente. Acest fapt este determinat si de tendintele de cumparare manifestate pe piata romaneasca, similare cu cele din celelalte tari din Europa de Est, si care se concentreaza asupra bunurilor mobile. IMMORENT Romania isi propune in scurt timp orientarea cu precadere pe servicii de leasing imobiliar, primele proiecte de dezvoltare fiind deja in faza de pregatire.



Harald Trinkl, General Manager al IMMORENT Romania: “Obiectivul nostru in Romania este sa devenim lider de piata in domeniul leasingului imobiliar. Suntem constienti ca exista o nevoie crescuta in ceea ce priveste serviciile de leasing imobiliar in Romania. Tocmai de aceea, IMMORENT vine in sprijinul clientilor sai de pe piata locala, oferind servicii de calitate, la standarde internationale. In afara serviciilor de finantare, IMMORENT Romania ofera si servicii de dezvoltare de proiecte si management al constructiilor”. Harald Trinkl are o experienta vasta in domeniul leasingului imobiliar, inainte de sosirea pe piata din Romania, punand bazele si conducand operatiunile in filialele locale ale IMMORENT din Cehia si Slovacia, pe care le-a transformat in scurt timp in lideri de piata in domeniul leasingului imobiliar.



O forta prin leasingul imobiliar si chiar mai mult...



In activitatea sa principala de leasing imobiliar, IMMORENT a devansat ceilalti concurenti austrieci din regiunea CEE, inregistrand venituri din noile contracte de leasing de aproape 170 mil. EURO (o crestere de 8.4% fata de anul trecut) si o cota de piata de 32%. Chiar si in domeniul leasing-ului de echipamente (inclusiv autovehicule), volumul noilor contracte a crescut, inregistrand o valoare de 102 mil. EURO (o crestere de 23% fata de anul trecut).



Una din trasaturile de baza caracteristice filialelor IMMORENT in tarile din Europa Centrala si de Est consta in “preponderenta” leasingului imobiliar, acesta fiind in mod traditional activitatea principala a IMMORENT. In timp ce companiile austriece de leasing din zona CEE au inregistrat, in medie, un procent de 19% al contractelor de leasing imobiliar din totalul de contracte de leasing, IMMORENT a inregistrat o cifra de aproape 63%.



Compania IMMORENT isi deruleaza operatiunile printr-un joint venture cu cele mai importante Case de Economii din Europa de Sud-Est cum ar fi: Casa de Economii Tyrol din Italia, Casele de Economii Styrian si Carinthian din Slovenia si Croatia, Casa de Economii Styrian din Serbia.



IMMORENT s-a distins ca fiind cea mai activa companie din domeniul leasingului imobililiar, inregistrand venituri remarcabile din noile contracte de leasing in primul semestru al lui 2005:



Venituri din noile contracte de leasing in prima jumatate a anului 2005

Cehia: 152 mil EURO (cota de piata: 55%)

Slovacia: 9 mil EURO (cota de piata: 47%)

Croatia: 61 mil EURO

Slovenia: 24 mil EURO

Serbia: 19.5 mil EURO (cota de piata: 20%)

Bulgaria: 14 mil EURO

Romania: 7 mil EURO


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu