Immorent a acordat finantari in leasing de 15,8 mil. euro

Comunicatul Immorent:



IMMORENT isi continua trendul ascendent si in 2005



Primul an in Romania incununat de succes:

 Veniturile totale din noile contracte de leasing au fost de 15,8 milioane de Euro la sfarsitul lui 2005;

 IMMORENT detine o cota de piata de 57% pe segmentul de leasing pentru echipamente tipografice;

Rezultate totale excelente (in Austria, Europa Centrala si de Est si din contracte pe segmentul cross-border) :

 Veniturile din noile contracte au cunoscut o crestere de 41%, ajungand in 2005 la suma de 1.784 milioane de Euro;

 Profitul anual inainte de impozitare a fost imbunatatit cu 11,9% fata de anul trecut, insumand 59,1 milioane de Euro;

 IMMORENT Aktiengesellschaft: cea mai profitabila companie de leasing imobiliar din Austria.

Mari oportunitati in Europa Centrala si de Est (ECE):

 Veniturile totale din noile contracte obtinute de IMMORENT in regiunea ECE au atins in 2005 cifra de 806 milioane de Euro, depasind cu mult veniturile noilor contracte inregistrate de IMMORENT in Austria: 574,5 milioane de Euro;

 In 2005, IMMORENT a obtinut venituri din noile contracte incheiate in sistem cross-border in valoare de 403 milioane Euro.



Debut promitator in Romania



IMMORENT (divizia de leasing imobiliar a Grupului Erste Bank) activeaza pe piata din Romania inca din 1999, oferind servicii de tip cross-border din birourile din Austria. Astfel, IMMORENT Romania exploateaza un potential aditional de venituri prin furnizarea de servicii de specialitate clientilor IMMORENT din Austria, Germania, Republica Ceha, Slovacia si Ungaria in activitatea lor de pe piata romaneasca.



IMMORENT Romania a cunoscut un deosebit succes inca din primul sau an de activitate, veniturile din noile contracte de leasing atingand nivelul de 15,8 milioane de Euro in 2005. De asemenea, pe segmentul de leasing pentru echipamente tipografice, IMMORENT a avut in Romania o cota de piata de 57% la sfarsitul lui 2005. Primul contract de leasing imobiliar al IMMORENT Romania urmeaza a se finaliza in urmatoarea perioada.

Pe langa serviciile de finantare, IMMORENT Romania detine in portofoliul sau servicii de Project Development si Property Fund Management.



“Companii precum Infopress, Novis sau Soukup au avut deja de castigat din parteneriatul cu noi. Ceea ce ne diferentiaza de competitie nu reprezinta numai experienta sau cunostintele pe care le detinem, ci foarte mult conteaza si faptul ca oferim o gama completa de servicii:asa numitele „more services”. In acest fel, IMMORENT adopta o abordare unitara in satisfacerea nevoilor clientilor sai: noi identificam si intelegem problema, apoi aplicam solutiile „more” pentru aceasta”, a declarat Harald Trinkl, Director General la IMMORENT Romania, comentand asupra succesului inregistrat de IMMORENT prin aplicarea strategiei „leasing & more”.



In Romania, IMMORENT si-a inceput activitatea la inceputul lui 2005, oferta sa incluzand servicii de leasing imobiliar in plus fata de serviciile de leasing pentru echipamente si, mai apoi, toate celelalte servicii aditionale. Compania anticipeaza oportunitati deosebite pe piata romaneasca, o piata pe care investitorii straini o abordeaza in numar tot mai mare. Potentialul acesteia a fost deja recunoscut si valorificat de investitorii din Austria: la sfarsitul lui 2005, Grupul Erste Bank a achizitionat Banca Comerciala Romana (BCR), in urma unei tranzactii in valoare de 3,75 miliarde de Euro. Achizitia BCR de catre Erste Bank a reprezentat cel mai important proces de privatizare realizat vreodata in Romania. “Suntem siguri ca datorita parteneriatului cu Erste Bank, prezenta noastra pe piata romaneasca va fi consolidata”, a adaugat Harald Trinkl.”



IMMORENT – una dintre primele trei companii de leasing imobiliar din Austria

Inca de la infiintarea sa din 1970, IMMORENT a inregistrat un real succes printre competitori si, de cativa ani, Grupul si-a dezvoltat din ce in ce mai mult portofoliul de servicii dincolo de profilul sau initial specializat pe servicii de leasing. In plus fata de serviciile de leasing, IMMORENT ofera clientilor sai servicii aditionale in zona investitionala – asa numitele “more services”. In acest fel, IMMORENT s-a distins drept un adevarat deschizator de drumuri printre companiile de leasing din Austria.



Rezultatele excelente ale grupului inregistrate in 2005 sunt o dovada clara a faptului ca IMMORENT este una dintre primele 3 companii in domeniul leasingului imobiliar din Austria:

 In 2005, profitul anual inainte de impozitare obtinut de IMMORENT a crescut cu 11,9%, de la 52,8 milioane Euro in 2004, la 59,1 milioane Euro in 2005;

 Valoarea noilor contracte din domeniul leasingului imobiliar a cunoscut o crestere de la 665,3 milioane de Euro in 2004 la 839 milioane Euro in 2005, in timp ce venitul global din noile contracte acumulate a crescut de la 1.263,5 milioane Euro in 2004 la 1.783,9 milioane Euro in 2005.



Progresul IMMORENT in Romania, reflectare a dezvoltarii din regiunea ECE



Expansiunea IMMORENT are loc intr-un ritm accelerat mai ales pe pietele internationale. In domeniul leasingului imobiliar, IMMORENT este liderul companiilor austriece din Europa Centrala si de Est, avand o cota de piata de 31,1%. In anul 2005 activitatea IMMORENT in regiunea ECE a produs rezultate impresionante:

 Valoarea noilor contracte de leasing a IMMORENT in ECE a crescut cu 40%, de la 547,0 milioane de Euro in 2004, la 806,0 milioane Euro in 2005;

 Volumul noilor contracte in sistem cross-border a adus pentru IMMORENT o crestere impresionanta, ajungand la 403,5 milioane in 2005, de la numai 50,7 milioane Euro in 2004.



In plus, si domeniul leasingului de echipamente s-a imbunatatit fata de anul trecut. Pe acest segment, IMMORENT a inregistrat o crestere de 57,9%, de la 589,4 milioane de Euro in 2004, la 945 milioane de Euro in 2005 (in Austria si regiunea ECE). “Avem un potential enorm in regiunea ECE – pe de o parte prin prisma nevoii tarilor din aceasta regiune de a se ridica la standarde occidentale, iar pe de alta parte, datorita serviciilor pe care le oferim in domeniul leasingului imobiliar. Aceasta trecere catre un nivel de dezvoltare specific statelor occidentale va avea loc in etape ce se vor succeda intr-un ritm accelerat. De aceea, IMMORENT promoveaza cu pregnanta strategia ”, a declarat Dna. Gertrud Meisel-Ortner (Membru al Boardului de Conducere al IMMORENT AG) intr-un comentariu privind oportunitatile Grupului pe piata din ECE.



„More services” – un singur partener: IMMORENT



Gama de servicii oferite de IMMORENT se imparte in doua mari categorii: servicii de leasing (leasing imobiliar, care include leasingul municipal sau comercial, si leasing de echipamente, care include retail leasing, vendor leasing si leasing transnational) si asa numitele “more services” (Project Development, Servicii in Constructii si Property Management).



In 2005, veniturile din aceasta ultima arie de activitate au adus pentru IMMORENT o crestere de 37 milioane de Euro, insemnand un procent de 24% in comparatie cu 2004 si aproape dublu fata de situatia de acum 2 ani.

 In zona de Project Development IMMORENT a inregistrat o crestere de 22% de la 12,8 milioane de Euro in 2004 la 15,6 milioane de Euro in 2005;

 Serviciile in Constructii au adus pentru IMMORENT o majorare de 24%, fata de ultimii 2 ani, de la 7,0 milioane de Euro in 2004 la 8,7 milioane de Euro in 2005;

 Rezultatele pentru segmentul Property Management arata o crestere de 28% de la 9,9 milioane de Euro in 2004 la 12,7 milioane de Euro in 2005.



Exceptand cele 9 birouri din Austria, IMMORENT este actionar important in regiunea ECE, fiind prezent in Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Italia, Serbia si Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Bulgaria si Romania.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu