Immoconsult, divizia de leasing operational a Volksbank, intra in Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB)

Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB) a atras sapte noi membri, printre care Immoconsult divizia de leasing operational a Volksbank, firma ce a marcat deschiderea organizatiei catre acest segment, a spus pentru NewsIn secretarul general al asociatiei Adriana Ahciarliu.

"ALB a ajuns astfel la 32 de companii membre si la o cota de piata de 92%, conform estimarilor", a mentionat Ahciarliu.

Noile companii atrase sunt Immoconsult, divizia de leasing operational a grupului Volksbank, Finicredito, Porsche Leasing IFN, Romstal Leasing IFN, Impuls Leasing IFN, Egnatia Leasing IFN si Ager Leasing IFN, a precizat secretarul general al ALB.

Decizia a fost luata in cadrul adunarii generale extraordinare a ALB din 11 februarie. Societatile nou intrate in cadrul organizatiei vor face raportari catre ALB din 2008, a mentionat Adriana Ahciarliu, care a adaugat ca ALB nu si-a propus sa reprezinte piata de leasing in proportie de 100%, deoarece nu toate societatile din piata isi doresc o asociere, iar pe de alta parte ALB are o echipa destul de mica.

"Prin intrarea companiei Finicredito in cadrul organizatiei, ALB si-a deschis portile si catre firmele de leasing autorizate prin procedura de pasaport european, in baza OG din 99/2007", a mai spus Ahciarliu.

"Inca doua societati de leasing au mai depus cerere de membru saptamana trecuta", a mai spus secretarul general al ALB, fara sa mentioneze numele acestor societati.

Ea precizat, insa, ca societatile Porsche Leasing IFN, Romstal Leasing IFN si Ager Leasing IFN au facut parte din Asociatia Societatilor de Leasing din Rommania (ASRL).

Valoarea bunurilor finantate pe piata de leasing din Romania a ajuns la 3,31 miliarde euro in primele noua luni, iar pentru sfarsitul lui 2007 piata romaneasca de leasing este estimata la circa 4,3 miliarde euro.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu