I-au furat si lui Mugur Isarescu banii de pe card?

Salariatii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au suferit si ei de pe urma uriasei fraude cu carduri de la Bancpost. Pentru ca angajatii BNR isi incaseaza si ei salariile pe carduri Bancpost tip Millenium si pot (puteau) sa-si retraga banii din bancomate instalate de Bancpost chiar in sediul BNR.

Asadar, cei cateva mii de angajati ai BNR nu mai pot folosi cardurile de salarii la ATM-uri, la fel cum au patit-o si alti aproximativ 100.000 de politisti, procurori, deputati sau alti functionari sau angajati care au incheiate acorduri cu Bancpost pentru virarea salariilor pe card tip Millenium.

In total, este vorba de un numar de aproximativ 600.000 de carduri tip Millenium emise de Bancpost insa numai 100.000 au fost blocate pentru retragerile de la ATM-uri, intrucat la aceste aparate (bancomate) au avut loc fraudele.

Se pare ca asistam, asadar, la cea mai mare frauda cu carduri din istoria bancilor romanesti. Din declaratiile de pana acum ale presedintelui Bancpost, Mihai Bogza, fost vicepresedinte al BNR, valoarea pagubelor, adica a sumelor de bani furate de hoti de pe cardurile clientilor bancii, se ridica la aproximativ 300.000 de euro.

Aceasta inseamna ca este vorba de aproximativ 750 de clienti ai bancii care s-au vazut cu banii de salariu furati de pe card, daca estimam o medie de 1.500 de lei pe card. Nu este exclus ca printre pagubiti sa se afle si angajati ai BNR sau chiar si guvernatorul Mugur Isarescu, daca are si el un astfel de card. Normal ar fi insa sa aiba un card tip Gold, cu cip, tocmai pentru a fi ferit de astfel de fraude.

Mult mai grav insa este faptul ca aceasta frauda a avut loc pe parcursul doar a catorva zile, in perioada 27 aprilie - 2 mai, in perioada dintre Pasti si zilele libere de 1 mai. Ceea ce inseamna ca hotii au avut acces la un numar foarte mare de carduri, aproximativ 750, dupa cum estimam noi. Cum a fost posibil acest lucru? Cel mai probabil, dupa cum a confirmat si politia, hotii au avut acces la informatiile de pe card si la codurile de securitate (PIN) din interiorul bancii.

Cum au putut avea loc aceste scurgeri masive de informatii ramane deocamdata un mister. Se pare insa ca Banca are principala vina in acest caz, asa incat nu este exlus ca cei pagubiti sa ceara si daune bancii,
cu toate ca aceasta a spus ca-si va despagubi toti clientii.

Vasile COMAN

Alte stiri

5 comentarii

soso
12 May 2008

ASTA DA STIRE DE KKO !!! CARE ESTE RATA DE ACCESARE A ACESTUI ARTICOL ??

camelia
12 May 2008

Mie mi se pare interesant ca Isarescu are si el card Bancpost Millenium. Oare stie cineva daca a patit-o si el, ca si noi?

dragos
12 May 2008

Oare de ce tace malc BNR-ul cu privire la aceasta frauda de proportii? Mai ales ca sunt si ei afectati? Apropo, stie cineva cand vom fi despagubiti? Ca BAncpostul nu ne-a anuntat nimic pana acum.

Dana
12 May 2008

Interesant. 27 aprilie - 2 mai. Si mai interesant este ca frauda a fost observata si reclamata inca de pe 21 aprilie: http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t382100.html ..... tareee interesant.

Dumi
8 Jun 2008

Prieteni, frauda de la Bancpost este mult mai grava si ascunde un mare scandal bancar financiar care va fi declansat in curand. Comportamentul bancii fata de noi, in calitate de clienti pagubiti, este incalificabil, cu atat mai mult cu cat Politia a constatat frauda si Banca tergiverseaza despagubirea noastra. Oricum, trebuie sa ne pregatim pentru infiintarea unei asociatii prin care sa actionam legal.

Posteaza un comentariu