HVB, profit mai mare cu 145%

Activele totale ale HVB ajunsesera la 20.586 miliarde lei, la 31 martie, reprezentand o crestere de 65 la suta comparativ cu aceeasi perioada a anului 2003.

Numarul clientilor bancii este, de asemenea, in crestere cu 75 la suta.

La sfarsitul lunii martie, banca deservea peste 18.000 de clienti prin intermediul a noua sucursale, avand 240 angajati.

Creditele acordate clientilor au atins 13.273 miliarde lei, inregistrand o crestere de 98 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar volumul depozitelor a crescut cu 37 la suta, la nivelul de 10.848 miliarde lei.

"Rezultatele primului trimestru confirma performantele cu care am incheiat 2003 si stabilesc o perspectiva de crestere pentru urmatoarea perioada a anului. Sunt foarte incantat, cu atat mai mult cu cat aceasta crestere este rezultatul activitatii desfasurate in sectoarele cheie - corporate, retail si trezorerie", a declarat vicepresedinte al HVB Bank, Helmut Bernkopf.

In primul trimestru al anului 2004, banca a inregistrat o activitate intensa pe segmentul de creditare. Unul dintre cele mai asteptate produse lansate in acest trimestru a fost Creditul Auto - acordat atat pentru achizitia de automobile cat si pentru motociclete. De asemnenea, pentru a putea fructifica diversele ocazii de a face o achizitie deosebita - fie ca este vorba de o vacanta, o noua piesa de mobilier sau aparatura electrocasnica si electronica, a fost lansat si serviciul de "Descoperit de cont" ce ofera pe o perioada variabila, posibilitatea finantarii unor achizitii care depasesc nivelul veniturilor.

Departamentul de Cash Management si-a largit portofoliul prin lansarea serviciului de Direct Debit prin care HVB Bank poate plati direct in contul Mobifon facturile de telefon ale clientilor sai, fara comisioane.

Pentru urmatoarea perioada, HVB Bank Romania va continua strategia de dezvoltare in toate segmentele.

Extinderea sectorului de retail va continua prin largirea portofoliului de produse si prin dezvoltarea unor noi canale de distributie. Patru noi sucursale vor fi deschise - in Bucuresti, Arad, Ploiesti si in Moldova.

Abordarea unor potentiali clienti corporate din diverse segmente industriale va continua in vederea cresterii cotei de piata.

HVB Bank Romania este membra a HVB Group, una dintre principalele institutii bancare din Europa. In cadrul HVB Group, Bank Austria Creditanstalt este responsabila pentru intreaga activitate din Europa Centrala si de Est, coordonand cea mai mare retea din regiunie, cu 900 de sucursale in 11 tari.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu