HVB Bank sporeste securitatea tranzactiilor cu carduri pe internet

Banca HVB Þiriac s-a aliniat standardelor internationale de securitate a tranzactiilor comerciale pe internet prin introducerea unui nou serviciu de securizare a platilor electronice bazat pe protocoalele 3-D Secure, sub marcile Verified by Visa si MasterCard SecureCode, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Noul serviciu este oferit gratuit, avand la baza un sistem de identificare pe baza de cod de utilizator si parola care il protejeaza pe posesorul cardului impotriva utilizarii neautorizate a instrumentului sau de plata pe internet. Astfel, clientii pot plati online bunurile sau serviciile dorite, in conditii de maxima siguranta, pe baza unei noi tehnologii dezvoltate de Visa International si MasterCard.

Serviciul E-Commerce al HVB Þiriac se adreseaza clientilor persoane fizice detinatori de carduri embosate internationale Visa si MasterCard, care folosesc cardul pentru cumparaturi pe Internet. Banca ofera clientilor sai persoane fizice urmatoarele carduri de plata care permit tranzactii comerciale virtuale: MasterCard Credit Card, Visa Classic, MasterCard Mass, Visa Gold Private si MasterCard Gold Private.

“Prin inrolarea cardului de plata in 3-D Secure, clientul nostru e protejat de orice incercare de fraudare electronica a instrumentului sau de plata, cumparaturile virtuale devenind chiar mai sigure decat cele la comercianti, in magazine sau la alte puncte de vanzare”, a precizat Sorin Godeanu, Head of Cards & Business Customers, HVB Þiriac Bank.

Serviciul E-Commerce al HVB Þiriac si mecanismele 3-D Secure functioneaza in conditiile in care website-ul pe care se efectueaza tranzactia are afisate logo-urile “MasterCard SecureCode" si / sau "Verified by Visa". Pentru a beneficia de securitatea oferita de acest serviciu, clientii bancii trebuie sa activeze serviciul prin accesarea link-ului “inrolare card in 3D Secure” pe www.hvbtiriac.ro, sectiunea de produse pentru persoane fizice. Activarea acestui serviciu necesita completarea online a datelor personale ale posesorului de card si stabilirea de catre acesta a unui set de date de identificare (Cod utilizator / Parola) care vor fi folosite ulterior pentru confirmarea identitatii in timpul efectuarii tranzactiilor e-commerce.

Clientii bancii pot efectua tranzactii cu cardul pe Internet si fara a avea instrumentul de plata inrolat in 3-D Secure. Tranzactiile se deruleaza normal, dar cu mentiunea ca nu mai beneficiaza de securitatea crescuta a informatiilor transmise prin Internet.
Despre HVB Þiriac Bank

In prezent, HVB Þiriac Bank face parte din reteaua central si est europeana a UniCredit Group. Cu active totale de 804 miliarde de euro si cu o capitalizare de piata de 70 miliarde de euro, noul UniCredit Group este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare, deservind in Europa peste 35 milioane de clienti prin intermediul a 7.000 de unitati bancare din 21 de tari. Bank Austria Creditanstalt este responsabila pentru coordonarea activitatilor Grupului in Europa Centrala si de Est.

Fuziunea dintre HVB Þiriac Bank si UniCredit Romania va pozitiona noua entitate pe unul din primele locuri din sistemul bancar romanesc, cu active totale care depasesc 3 miliarde de euro, cu o retea de 132 de sucursale si peste 650.000 de clienti.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu