HVB Bank are bani pentru credite ipotecare

Cel de-al cincilea imprumut acordat de BERD sistemului bancar romanesc si primul catre HVB Bank, aceasta finantare vine ca o continuare a succeselor inregistrate de creditele anterioare. Datorita acestora peste 8.600 de romani au devenit, in ultimii ani, proprietari de locuinte.



„Cererea romanilor privind creditele pentru locuinta este foarte pronuntata, iar BERD impreuna cu HVB Bank Romania si alte banci locale sunt gata sa iasa in intampinarea acestei nevoi. Mai mult, prin sustinerea procesului de dezvoltare a portofoliilor de credite ipotecare, BERD se implica in accentuarea competitiei care defineste acest sector, aspect care va functiona in avantajul clientilor”, spune Jean-Marc Peterschmitt, Director al Departamentului Bank Lending, BERD.



In pofida valorii creditelor ipotecare, care se ridica in Romania la peste un miliard de EUR, una dintre principalele constrangeri ale pietei este reprezentata de maturitatea fondurilor disponibile.



“Imprumutul BERD, oferit pentru 12 ani, ne asigura finantarea pe termen lung necesara pentru extinderea si diversificarea portofoliului de credite ipotecare. Dezvoltarea acestui segment este foarte importanta pentru HVB si banca si-a propus ca, in perioada urmatoare, sa ofere credite ipotecare de pana la 100.000 EUR clientilor sai persoane fizice”, declara Dan Pascariu, Presedinte HVB Bank Romania.



HVB Bank Romania este succesorul legal al Bank Austria Creditanstalt, prezent in Bucuresti inca din 1998. Ca banca universala, s-a impus drept prima institutie financiara occidentala activa chiar de la inceput si in segmentul serviciilor adresate persoanelor fizice. Un eveniment important in activitatea bancii l-a constituit fuziunea Bank Austria AG cu HypoVereinsbank AG, in urma careia HVB Group a devenit una dintre principalele institutii financiare din Europa. In cadrul HVB Group, Bank Austria Creditanstalt este responsabila pentru intreaga activitate din Europa Centrala si de Est, coordonand cea mai mare retea din regiune, cu 900 de sucursale in 11 tari.

HVB Bank Romania este membra a HVB Group si deserveste un numar de peste 25.000 de clienti prin cele 12 sucursale deschise in Bucuresti (4), Timisoara, Oradea, Cluj, Brasov, Constanta, Sibiu, Arad si Ploiesti.

BERD este cel mai mare investitor din Romania, cu investitii de aproximativ 2,5 miliarde EUR in 122 de proiecte. Detinuta de 60 de tari si doua institutii interguvernamentale, BERD si-a propus sa sustina tranzitia Europei Centrala si de Est si a Commonwealth de la economiile centralizate la cele de piata.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu