Hotii de carduri iau cu asalt ATM-urile Bancpost!

Fraudele cu carduri au ajuns la un nivel atat de ingrijorator incat bancile au inceput sa ia masuri extreme pentru evitarea furturilor unor sume mari de bani de pe carduri, la bancomate sau la platile in magazine sau pe internet.

Astfel, Bancpost, una dintre bancile cu mari probleme in privinta fraudelor cu carduri, a anuntat ca a blocat utilizarea mai multor carduri tip Millenium la retragerile de bani de la bancomate. Masura a fost luata ca urmare a faptui ca s-au observat multe tranzactii suspecte la ATM-urile bancii, in perioada Sarbatorilor de Paste, precizeaza banca.

Comunicatul Bancpost:

"Deoarece in perioada Sarbatorilor de Paste, s-a observat o crestere a numarului de tranzactii suspecte cu carduri de salarii tip Millenium, Bancpost a luat de urgenta urmatoarele masuri pentru protectia clientilor sai:

- a oprit de la tranzactiile cu numerar la ATM cardurile asupra carora au existat suspiciuni de frauda, masura aplicandu-se doar cardurilor de tip Millenium;

- pentru evitarea in viitor a unor situatii similare si cresterea gradului de protectie, toate cardurile blocate sunt in curs de a fi re-emise, clientii urmand a fi anuntati cand vor reintra in posesia lor;

- cei care au cardul blocat pot efectua operatiuni fara comision la POS-urile comerciantilor si pot ridica sume din cont pe baza actelor de identitate la casieriile unitatilor Bancpost incepand din data de 2.05.08."

Alte stiri

4 comentarii

ALEX
1 May 2009

Mi s-a parut ciudat ceva cu banca asta , cand am fost sa solicit un credit , anul trecut in primavara, atmosfera de mutare cu dosare pe holuri , aglomeratie,atmosfera balcanica,imi vine o cucoana \"analistul de risk\" 40-50 ani care profesionist ma intreaba cati bani vrei la care eu zic 100 000 euro, la care ea nici o problema se rezolva , ne trebuie niste date dar creditul se da , eu uimit ma gandesc ca banca e e pe duca si o intreb la sto daca stie cumva ca banca se inchide la care ea speriata \" nu dar stiti dvs ceva?\" ca si cum se asteapta.Dobanda era destul de mare. Oricum ce sa zic nah cei care au luat credite bravo lor, dar nu mi-as depune banii acolo.

Flores
3 Jun 2008

Bancpost este sub orice critica. Cardurile Gold au cele mai mari comisioane de pe piata iar asigurarile nu prea exista. Au schimbat AIG cu Euroline si ofera asigurari numai pentru deces (nu medicala, nu nimic). Visa Gold nici nu mai are astfel de asigurari, desi acestea sunt prezentate in continuare in brosurile cu care atrag potentialii clienti. Sunt niste smenari.

Sa stai singurica?
10 May 2008

Eu stiu ca Bancpost e o banca cu mari probleme, din sesizarile primite pe adresa redactiei de foarte multi clienti, in comparatie cu alte banci. Un caz grav a fost si publicat, cu scurt timp inainte de aparitia acestui caz grav. Vezi articolul la urmatoarea adresa: http://www.ghiseulbancar.ro/articole/14/9690/Povestea_unui_furt_de_card_dintr-un_bancomat.htm Poate ca tu stii ca Bancpost nu este, dar pentru asta trebuie sa ai dovezi. In privinta blocarii cardurilor, Bancpost are mijloace pamantesti de a le restrictiona doar la ATM-uri. Fantastic e doar comentariul tau. Despre scriitura, imi cer scuze, cititorul meu este stapanul meu. Insa nui pot fi perfect tot timpul.

Mi-e frica
5 May 2008

de unde stii tu ca Bancpost e una dintre bancile "cu mari probleme in privinta fraudelor cu carduri"? Nu ti se pare ca te hazardezi cu aprecierea asta? Ce inseamna in viziunea ta "mari probleme"? Si de fapt, cat de bine cunosti domeniul ca sa spui asa ceva? Asta in ceea ce priveste scriitura foarte aproximativa a acestui articol. In ceea ce priveste textul comunicatului Bancpost, ma intreb cum oare pot cei cu carduri blocate sa mai faca operatiuni la POS-urile comerciantilor daca au cardurile blocate. Probabil cu metode SF, pe baza scanarii irisului sau a amprentelor...

Posteaza un comentariu