Groupama Asigurari lanseaza asigurarea de raspundere civila a administratorilor si directorilor

Groupama Asigurări își completează portofoliul de produse cu asigurarea de răspundere civilă a administratorilor și a directorilor executivi. D&O (Directors& Officers Liability Insurance) este un produs special gândit pentru a asigura protecția administratorilor și a directorilor de companii, și în general a angajaților cu funcții de decizie care sunt expuși la diferite tipuri de riscuri ce decurg din poziția ocupată.

"Asigurarea reprezintă o plasă de siguranță în situații sensibile pentru o companie, cum ar fi: schimbarea proprietarilor, majorarea de capital, o competiție în creștere sau anchete și controale de reglementare”, declară Denis Rousset, Director General al Groupama Asigurări.

Acest produs se adresează cu precădere companiilor mici și mijlocii care au o vechime de peste 3 ani, au înregistrat profit net în ultimii 2 ani de activitate, nu sunt instituții financiar-bancare și a căror cifră maximală de afaceri este de 30 milioane euro. Asigurarea se încheie pe o perioadă de 12 luni și acoperă activitățile desfășurate pe teritoriul României, polița fiind guvernată de legea română.

Asigurarea de răspundere civilă a administratorilor și a directorilor executivi oferită de Groupama acoperă pierderile financiare rezultate în urma deciziilor greșite de management, răspunderea managerului în caz de faliment sau insolvabilitate a companiei cauzate de proasta conducere, cheltuielile în procesele civile din România. Pe lângă acoperirea prejudiciului, asigurătorul suportă și cheltuielile de apărare a managerului, adică administrator sau director, în instanță. Polița acoperă daunele ca urmare a unor prejudicii întâmplate și reclamate în perioada de asigurare, motiv pentru care asigurarea D&O se încheie numai în numele companiei, nu individual.

Potrivit legislației românești, asigurarea de răspundere managerială este obligatorie*.

Groupama Asigurări a creat o pagină web special dedicată asigurării de răspundere civilă a administratorilor și a directorilor executivi: http://d-o.groupama.ro, care permite vizualizarea mai multor informații, a unor situații ipotetice precum și completarea unui formular de contact.

*Asigurarea D&O este reglementată în baza următoarelor legi: Legea 31/1990 a societăților comerciale, Codul Comercial și Codul Civil, Legea 85/2006 privind procedura de insolvență, Decretul 31/1954 privitor la persoanele fizice și persoanele juridice, Legea 32/2000 privind activitatea de asigurare și supravegherea asigurărilor, Legea 297/2004 privind piața de capital

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu