Grecii au cheltuit milioane de euro platind pensii unor persoane decedate

Din aproximativ 500 de persoane inregistrate cu varsta de peste 110 ani si care primeau pensie, mai bine de jumatate erau de fapt decedate. Aflata intr-o profunda criza financiara, Grecia descopera incet-incet unde s-au dus banii din vistieria statului. Cateva milioane de euro s-au dus pe plata pensiilor unor oameni morti.



Ministerul Muncii a dezvaluit ca a aflat recent de aceste plati facute in conturile unor persoane care murisera de cativa ani. Din aproximativ 500 de persoane inregistrate cu varsta de peste 110 ani si care primeau pensie, mai bine de jumatate erau de fapt decedate.



Adjunctul ministrului grec al Muncii a precizat ca, in unele cazuri, banii au ramas depozitati in conturi bancare si nu au fost retrasi niciodata. Autoritatile elene au deschis o ancheta si vor analiza registrul cu toti pensionarii din tara.



Din cauza datoriilor uriase acumulate, Grecia a adoptat masuri de austeritate fara precedent, sub supravegherea UE si a Fondului Monetar International, care i-au acordat un imprumut de 110 miliarde de euro pe trei ani.
BankNews.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu