Garanti Bank acorda credite pentru proiecte de eficienta energetica si energie regenerabila

Garanti Bank acorda credite pentru proiecte de eficienta energetica si energie regenerabila

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală, încheie un acord de împrumut de 55 milioane euro, cu International Finance Corporation (IFC), instituție membră a Grupului Banca Mondială, vizând finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) și a proiectelor sustenabile de eficiență energetică, cu scopul de a genera creștere și rezistență la schimbările climatice, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Prin semnarea acestui acord, Garanti Bank devine prima bancă din România care primește un împrumut de la IFC, destinat investițiilor din domeniul eficienței energetice și a energiei regenerabile.

Acesta este al șaptelea acord pe care Grupul Garanti România îl încheie cu IFC, în ultimii șapte ani. Împreună cu această nouă linie de credit, începând din 2012, IFC a acordat Grupului Garanti 157 de milioane de euro, cu scopul sprijinirii IMM-urilor locale.

Creșterea intermedierii financiare este vitală pentru susținerea fluxului de credite către segmentul IMM-urilor, unul dintre pilonii principali ai economiei României.

“Suntem mândri să avem parteneri vizionari, precum IFC, alături de care putem dezvolta și implementa strategii solide de susținere a proiectelor ce aduc valoare adăugată comunității, nu doar economiei. În calitate de inovatori în industria financiară, considerăm că este important să deschidem orizonturi noi, să susținem IMM-urile și companiile care dezvoltă proiecte eficiente din punct de vedere energetic, precum și pe cele care adoptă tehnologii bazate pe energie regenerabilă. Suntem, așadar, onorați să semnăm acest acord cu IFC și să ne reiterăm angajamentul pe termen lung față de România. De-a lungul anilor, Garanti Bank a dezvoltat un parteneriat solid cu IFC și ne bucurăm că avem o viziune comună în ceea ce privește susținerea, atât a sustenabilității, cât și a dezvoltării afacerilor”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank România.

“Consolidarea rezistenței României la schimbările climatice, prin susținerea proiectelor din sectorul privat și sporirea eficienței energetice, este esențială pentru creșterea continuă a economiei”, a declarat Vittorio Di Bello, Director Regional IFC pentru Instituții Financiare. “Parteneriatul nostru cu Grupul Garanti România asigură, de asemenea, că micile afaceri și antreprenorii vor continua să aibă acces la fondurile de care au nevoie pentru a crește și a crea locuri de muncă”.

România este foarte expusă inundațiilor și cutremurelor, evenimentele trecute provocând daune de miliarde de euro. Reformele instituționale și investițiile recente au îmbunătățit capacitatea de răspuns în caz de de urgență, însă impactul potențial al dezastrelor asupra infrastructurii și persoanelor vulnerabile rămâne extrem de mare. Pe măsură ce clima se încălzește, se accentuează și gravitatea, intensitatea și frecvența furtunilor, inundațiilor, secetelor, incendiilor și temperaturilor extreme. Prin urmare, este o nevoie urgentă de consolidare a rezistenței împotriva impactului evenimentelor climatice din ce in ce mai severe.

IFC este unul dintre principalii investitori internaționali din economia românească și un susținător important al dezvoltării sectorului privat, la nivel global.


Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu