Garanti Bank a majorat avansul la creditele imobiliare in euro, in contextul legii privind darea in plata

Darea in plata

Garanti Bank anunta ca a majorat avansul minim pentru creditele imobiliare si cele de consum cu ipoteca in euro de la 25% la 40%.

Avansul pentru creditele in lei ramane neschimbat, de minim 15%.

Banca nu precizeaza motivele exacte ale majorarii avansului, insa este clar ca acestea au legatura cu proiectul de lege privind darea in plata.

Garanti Bank devine, astfel, a cincea banca, dupa Raiffeisen Bank, Bancpost, BRD si Intesa Sanpaolo Bank, care au crescut avansul la credite dupa aparitia proiectului de lege privind darea in plata. (vezi aici detalii)

Decizia de a majora avansul la creditele imobiliare în euro este de natură prudențială și vine în urma unei analize a pieței și a estimărilor aferente. Garanti Bank are un produs imobiliar foarte competitiv și vom continua să fim alături de clienții noștri pentru a le oferi cele mai bune soluții financiare, atât în lei, cât și în euro”, a declarat Ufuk TandoÄŸan, CEO Garanti Bank, citat intr-un comunicat de presa.

Garanti Bank România face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reunește și Garanti Leasing (marca sub care funcționează compania Motoractive IFN SA) și Garanti Credite de Consum (marca sub care funcționează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este deținută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), cea mai mare bancă din Turcia din punct de vedere al capitalizării bursiere. TGB este o bancă universală, cu servicii de top în toate segmentele de business, și are peste 14 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.


Citeste articolul integral pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu