Fuziunea dintre Eureko si Bancpost a primit aprobarea finala

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat prima fuziune de pe piata pensiilor private din Romania, un proces in urma caruia fondul de pensii Eureko va prelua activele si participantii fondului de pensii private Bancpost.

Eureko a depus documentele necesare autorizarii finale a fuziunii dintre fondul de pensii administrat si cel al Bancpost in data de 26 mai 2009.

In urma procesului de integrare, Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA va atinge un numar de 325.416 de participanti, consolidandu-si pozitia ocupata - locul 5 - in topul companiilor din aceasta perspectiva, cu un numar total de active in valoare de 71.362 milioane RON, ce vor plasa compania pe locul 6 in topul celor 13 companii existente pe piata.

“Aceasta fuziune reprezinta un prim pas spre consolidarea pietei pensiilor private din Romania si suntem mandri sa fim prima companie care incheie un astfel de proces. A fost un drum anevoios, de pionierat, dar care a meritat eforturile cu prisosinta. Fuziunea va aduce in primul rand beneficii participantilor Bancpost pe care ii intampinam cu mare placere si carora le vom oferi aceleasi servicii calitative pe care le oferim deja participantilor nostri. In acelasi timp, fuziunea va consolida pozitia Eureko pe piata pensiilor private si va contribui la dezvoltarea unei piete cu jucatori mai puternici,” a declarat Besim Jawad, director General al Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

Din perspectiva investitionala, aceasta fuziune aduce beneficii atat pentru Eureko, cat si participantilor si intregii piete.

“Avand un numar mai mare de active aflate sub administrarea noastra, randamentul investitional al Eureko se va imbunatati, iar acest lucru va putea fi observat si de participantii nostri avand in vedere ca pensia lor va creste odata cu valoarea unitatii de fond,” a declarat Radu Craciun, Director de Investitii al Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

Fuziunea cu Bancpost este prima de pe lista Eureko, urmand ca pana la sfarsitul anului compania sa finalizeze si fuziunea cu fondul de pensii administrat de KD anuntata la inceputul anului.

Alte stiri

1 comentarii

Posteaza un comentariu