Fonduri europene pentru turism, din octombrie 2007

Turismul romanesc va putea sa foloseasca, incepand de luna viitoare, fondurile europene, dupa ce Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a aprobat criteriile de eligibilitate pentru axa 5 din Programul Operational Regional (POR), referitoare la turism.

In total, departamentul de turism din cadrul Ministerului pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale va avea la dispozitie 715 milioane de euro in perioada 2007-2013.

Secretarul de stat pentru tursim, Lucia Morariu a declarat, joi, pentru NewsIn ca cea mai mare parte a acestor fonduri, 330 milioane euro vor merge pentru cresterea calitatii serviciilor. "Beneficiarii acestor sume vor fi Intreprinderile Mici si Mijlocii, care activeaza in turism, dar si autoritatile", a spus Morariu. Oficialul ministerial a adaugat ca "la noi, calitatea serviciilor lasa inca de dorit si asta nu se poate schimba peste noapte".

Pe langa educatie, pe cei care lucreaza in hoteluri si restaurante trebuie sa-i motivezi pentru a zambi si sa fie amabili. Salariile sunt, insa, mici si atata timp cat ele nu vor fi comparabile cu cele din alte tari, serviciile nu vor creste. Atat omenii cu pregatire cat si cei fara, prefera sa mearga in alte parti sa lucreze, pe bani mai multi", a spus Morariu.

O alta parte din suma, 230 milioane euro, va merge pentru promovarea patrimoniului cultural. De asemenea, 75 milioane euro vor fi folosite pentru crearea si promovarea brandului "Romania turistica", 15 milioane euro pentru promovarea turismului local, iar alte 60 de milioane euro pentru infiintarea de centre pentru informare turistica.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

52 comentarii

axinte ioan
20 Oct 2007

sunt proprietarul unui teren situat la iesirea din suceava spre siret (E85) si m-ar interesa cum pot sa obtin fonduri ue pentru a construi un hotel sau pensiune

cuibus niculina
22 Oct 2007

Am in proprietate un teren la intrare in localitatea Voinesti dinspre Tirgoviste spre Cimpulung cu toate autorizatiile de constructie va rog sa ma ajutati sa gasesc fonduri pentru a putea construi o pensiune.

cristian avram
22 Oct 2007

Domnule Axinte, doamna Cuibus, va rog sa ma contactati pe e-mail (avramster@gmail.com) in problemele ridicate de dumneavoastra.

hedi
25 Oct 2007

Cum se acceseaza banii? Exista o data limita de depunere a proiectului? Care este suma maxima? Unde se gaseste formularul pentru cererea de finantare?

Bucea Constantin
22 Nov 2007

Doresc sa construiesc o pensiune la poalele unei paduri din arges.Cui trebuie sa ma adresez pentru a accesa bani pt pensiuni?Am si o firma de comert .

Pribeagu Cristian Constantin
23 Nov 2007

Pe un teren de 16.000mp situat la 3km de Targoviste mediu rural, ce s-ar putea face pentru a crea locuri de munca si sa fie util atat pentru cetatenii comunei respective, cat si pentru cei din Targoviste.

manolache
26 Dec 2007

detin un spatiu comercial nefinalizat in orasul Cernavoda ,ce s-ar putea face ptr. a fi finalizat si a incepe o noua afacere in zona.Sunt detinatorul unui s.r.l

MARIAN
26 Dec 2007

sant proprietarul unui apartament cu 3 camere si a unui spatiu comercial in BUCURESTI si as vrea sa incep o afacere in domeniul turismului(pensiune turistica intr-o zona montana).Cui trebuie sa ma adresez ptr. a beneficia de aceasta finantare.

Claudia
28 Dec 2007

DETIN UN TEREN DE 2000 MP IN JUDETUL HUNEDOARA(TOPLITA) LA 30 KM DE HUNEDOARA PE LANGA LACUL CINCIS. SI DORESC,IMPREUNA CU SOTUL MEU SA CONSTRUIM O PENSIUNE,DACA PUTEM SA OBTINEM FONDURI EUROPENE. VA RUGAM SA NE INDRUMATI CATRE O POSIBILITATE DE A OBTINE ACESTE FONDURI. VA MULTUMIM.

Mihaela
22 Jan 2008

...si eu ca ceilalti am aceasi intrebare "unde si la cine ma pot adresa pt. aceste fonduri" (si mai presus este valabila pt. toate zonele din Romania), eu de exemplu sunt proprietara unui teren de 2000mp in Judetul Brasov aproape de Bran se chiama Tohanita este imediat dupa Predelut si a-si dori impreuna cu familia sa facem o pensiune... Va multumesc.

ionut
31 Jan 2008

am un teren de 1000 mp in rucar. cum pot beneficia de fondurile europene pentru constructia unei pensiuni? va multumesc

placinta ionut
12 Feb 2008

am un teren in mamaia nord si proiect ptr pensiune as vrea unele informatii despre cum se face cum se procedeaza cui trebuie sa ma adresez ptr fondurii europene

anghel gabriel
17 Feb 2008

am un teren in Voronet si as dori sa obtin fonduri pentru o pensiune.Daca cineva ma poate ajuta cu orice informatie ii multumesc anticipat.

Balmus Olga
17 Feb 2008

Buna tuturor. Am aceeasi intrebare ca si ceilalti vizitatori. Am un teren de 1000mp intr-o zona rurala cu potential turistic. Am gasit ceva informatie pe internet, dar as dori niste link\'uri oficiale. Daca ati putea va rog sa ne postati raspunsul D-stra pe aceasta pagina, cred ca va fi foarte util si vizitatorilor ulteriori. Nu ma incumet sa ma adresezi la o firma de consultanta din cel putin 2 motive: incompetenta multor firme si costul consultantei fara rezultate sigure. Va multumesc.

ciprian toma
28 Feb 2008

detin o pensiune in calimanesti caciulata (monument arhitectural) partial renovata si as dori sa stiu cum pot obtine fonduri europene pentru renovarea totala a ei si reintroducerea in circuitul turistic. tinand cont ca este o zona turistica si balneara deosebita.as dori sa stiu ce acte sunt necesare si siteuri pe care pot obtine informatii

anamaria
7 Mar 2008

Sunt proprietara unui teren situat langa rezervatia naturala din Cheile Turzii si m-ar interesa cum as putea sa obtin fonduri pentru construirea unei pensiuni. Va multumesc.

octavian
11 Mar 2008

Detin un teren in sulina jud tulcea zona superba unde exista mare si delta in acelasi loc,am 21 de ani sunt pescar maritim si as vrea sa ma reprofilez pe turism ptr ca pescuitul se poate inchide in orice moment,as vrea sa imi ridic o mica pensiune aproape de mare si as vrea sa stiu daca se pot obtine fonduri europene,ptr turismul romanesc. Va multumesc.

dragos
12 Mar 2008

am inceput anul trecut constructia unei pensiuni agroturistice in zona leshuntz . este ridicata " la rosu" cum zic constructorii . as dori sa fiu contactat de o persoana care este inplicata in obtinerea acestor fonduri . cu respect........DRAGOS .

dan gheorghe
17 Mar 2008

Detin teren,proiect,autorizatie constructie pentru pensiune 20 camere,4apartamente demisol cu piscina zona ranca .Fundatia terminata caut finantare DAN

zefi spulber
20 Mar 2008

detin un teren in Vrancea zona montana si as dori sa demarez un proiect pentru construcia unei pensiuni V-as ruga daca se poate sa fiu contactat sa stiu cum pot obtine fonduri nerambursabile Multumesc 0722264216

ioana
2 Apr 2008

detin un teren in judetul mures, pe valea Gurghiului, zona montana, aproximativ 4 hectare, as vrea sa demarez un proiect pentru construirea unei pensiuni turistice si a unei pastravarii. daca se poate va rog sa ma contactati prin mail, pentru a afla cum pot beneficia de fonduri nerambursabile. Va multumesc.

nicu
9 Apr 2008

Buna ziua,sunt proprietarul unui teren intr-o zona de deal in Jud. Valcea si doresc sa construiesc o pensiune cu fonduri nerambursabile si as dori mai multe informatii.Va multumesc

Boangiu ilie
22 Apr 2008

-Buna ! Vad ca peste tot este aceasta intrebare CUM SE ACCESEAZA FONDURILE EUROPENE NERAMBURSABILE IN TURISM.As dorii si eu un raspuns, poate ma poate ajuta cineva. Va rog

STANCESCU DIANA
24 Apr 2008

Sunt proprietara a unei pensiuni partial construita si as dori sa stiu cum pot obtine fonduri europene pentru constructia totala tinand cont ca zona in care se afla este o zona turistica deosebita.As dori sa imi sugerati cateva site-uri de pe care pot obtine informatii

floryn
5 May 2008

sunt proprietarul unui teren de 10000 m si as dori sa construiesc o pensiune si un camping cum as putea obtine credit nerambursabil.? multumesc

LUCICA
7 May 2008

AM UN TEREN DE 2500 Mp SI VREAU SA CONSTRUIESC O PENSIUNE .TERENUL SE AFLA APROAPE DE LOCALITATEA CHEIA JUD. BRASOV.MAI DISPUN DE 50000EURO.POT OBTINE FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE?DORESC INFORMATII.

GEORGETA
28 May 2008

sunt proprietara a unui teren in zona Moldovei. Teren pe care vreau sa il dedic turismului. Vreau sa stiu cum pot obtine fonduri pentru construirea unei pensiuni si care sunt conditiile si obligatiile pe care trebuie sa le indeplinesc.

adi
8 Jun 2008

detin un teren lntro zona cu potential turistic pe valea prahovei as dori sa gasesc pe cineva cu experienta care sami indrume pasii catre optinerea acestor fondurii ue pentru cnstruirea unei pensiunii detin material contact 0034697653403

MINA PATRICIA
12 Jun 2008

Va rog sa-mi comunicati cum pot obtine fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea unui proiect in turism ; cumparare si amenajare pensiune turistica in zona VORONET-Suceava. Valoare proiect 90000 euro. Astept cu nerabdare informatiile dvs,mii de multumiri.

nicoleta
20 Jun 2008

spre deosebire de celelalte persoane care au adaugat comentarii aici, eu inca nu am terenul(doar in mintea mea exista). dar exista de mai mult de un an.si abia acum, dupa atata timp, sunt hotarata sa-l cumpar.l-am gasit. acum, pe net.dar costa.... enorm... pt mine. are 30000 mp si mp costa 18e . eu il vreau, dar de unde atata amar de bani? anul trecut cand mi-a venit ideea deschiderii unei pensiuni, am discutata cu o persoana care deja are una si a inceput sa isi construiasca alta si am aflat de aceste fonduri, fara de care este imposibil, zic eu, in romania, sa incepi asa ceva, pentru ca, dupa parerea mea, este o investitie mare. asa ca VREAU acest teren si nu stiu cum sa procedez. de trei ani sunt in spania si m-am chinuit sa lucrez in toate partile. am inceput in madrid cu ornamente funerare(nu glumesc), am continuat in restaurante, tot in madrid, dupa cateva luni m-am mutat in valencia unde era prietenul meu si am lucrat in agricultura, la cules portocale, piersici. am sapat si portocali:) ce nu am facut aici?nici eu nu mai stiu.... la un moment dat eram asa de dezamagita incat am vrut sa vin acasa. dar, dumnezeu mi-a dat forta sa rezist inca un pic si acum , dupa ce prietenul meu s-a angajat la o fabrica de lemn, specializarea mobila, m-am angajat si eu de o luna. salariul este excelent in comaparatie cu ce-l de pana acum(daca se poate numi salariu, orele adunate de la baruri serile, campuri zilele---- pt ca am uitat sa spun ca acte nu am, numai certificatul de ciudadano europeo. sunt foarte multumita si am prins aripi. acum stiu ca pot sa imi realizez visul: sa deschid pensiunea.dar, pentru asta am nevoie de aceste fonduri la care habar nu prea am cum pot sa am acces. de cateva zile nu mai dorm bine, zi si noapte ma gandesc la pensiunea mea. si numele i l-am gasit.si oamenii care sa ma ajute in demararea acestei afaceri, daca o pot numi asa, desi nu imi place termenul. suna foarte rece. asa ca va rog, inca o data, ajutati-ma!!! nu vreau sa imi putrezesca oasele in spania. eu sunt si ma consider romanca si vreau sa traiesc in romania, printre romani, alaturi de familie si de prieteni, fara de care nu pot trai. va multumesc anticipat. moldovan ana nicoleta

MIHAI IONEL
21 Jun 2008

Buna ziua , Sunt proprietarul unei pensiuni in Constanta si va adresez prin aceasta metoda dorinta obtinerii unei consultari privind accesul la fondurile europene nerambulsabile. Intentionez sa mai construesc o masarda peste cladirea deja existenta si binenteles sa modernizez camerele existente. Pensiunea functioneaza din anul 2003 si este clasificata la o stea de ministerul turismului. Va multumesc , MIHAI IONEL.

irina
12 Jul 2008

Buna ziua, am ajuns sa scriu acest randuri deoarece doresc sa investesc in turismul rural insa posibilitatile mele sunt limitate. Am vazut ca fonduri ar fi pt.turism insa nu stiu cum as putea obtine si eu o finantare. Daca cineva ma poate consilia in acesta privinta, il rog din suflet sa o faca. Va multumesc.

florin
14 Jul 2008

buna As dori sa stiu daca a luat cineva aceste faimoase credite \'\'europene\'\' daca da as dori sa stiu cum si ce trebuie sa indeplinim ce conditi se pun. Proaspat iesit din studii de turist si restauratie facute in Franta timp de 4 ani as dori sa fac si eu o pensiune in tara avand posibilitatea de a cumpara un pamant in Transilvania. In asteptarea raspunsurilor va multumesc anticipat.

DANIELA
14 Aug 2008

Dragii mei ati reusit sa obtineti fondurile europene ptr.pensiuni?cum a-ti procedat?as avea nevoie de ceva informatii in legatura cu aceasta,detin un teren superb la poalele muntilor fagaras ,mi l-a lasat bunicul meu si vreau sa traiesc acolo,o mica pensiune...ce ziceti?ma ajutati cu ceva informatii?multumesc anticipat

ILINESCU ROMULS
1 Sep 2008

Sunt propietaru unei pensiuni partial construite si as dori sa stiu cum pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru constructia totala,tiinand cont k se afla la 5 km de Manastirea dintr un lemn,la 3km de Manastirea Surpatele,si la 5km de statiunea balneo_climaterica Baile Govora.multumesc anticipat contact?0745567352 sau yanis_bianka@yahoo.com

Carmen
14 Sep 2008

Buna ziua, sunt proprietara unui teren in comuna Sanmartin sat Haieu, judet Bihor, as dori sa investesc intr-o pensiune dar nu stiu daca se mai pot obtine fonduri europene in acest an, respectiv 2008/2009. V-as ruga daca se poate sa-mi dati informati in legatura cu aceasta problema. Va multumesc anticipat.

popescu george
25 Sep 2008

Detin un teren in suprafata de 5ha extravilan pe malul Dunarii si doresc sa amenajez un camping.As dori sa stiu in ce conditii pot obtine autorizatia de constructie .

AURORA
14 Oct 2008

DORESC INFORMATII DESPRE ALOCARE FONDURILOR EUROPENE PENTRU EXTINDEREA SI MODERNIZAREA UNEI PENSIUNI EXISTENTE....AS DORI SA PRIMESC ACESTE INFORMATII PE ADRESA D EMAIL....VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!!!!!

Bandi Hermina Csilla
30 Oct 2008

Buna ziua, parintii mei sunt proprietari ai unui teren in Ocna Sibiului unde este si o casa. In curte au construit acum 4 ani de zile 3 camere pe care le inchiriaza. De o luna de zile se chinuie sa primeasca un imprumut de la banca pentru inceperea cnstruirii unei pensiuni deoarece Ocna Sibiului este statiune Balneo-Climaterica si este foarte cautata de turisti din tara si nu numai. Sunt foarte porniti sa construiasca aceasta pensiune deoarece ai demarat totul iar proiectul este facut. Singura problema raman banii de care au nevoie, oricum au cheltuit deja o suma exorbitanta pe proiectul in sine. Muncitorii au sapat deja fundatia iar banii de la banca intarzie sa apara!! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum putem obtine o finantare europeana, cum trebuie alcatuita o astfel de cerere de finantare!! Va multumesc din suflet!! csilla_hermina@yahoo.com sau pe tel: 0753044132(nr meu), 0740280299(nr. mamei mele Adriana Vulkan). Sunati daca nu pe oricare din aceste numere de telefon!!

dan
4 Dec 2008

detin o cabana si un teren pe valea ariesului jud alba intinse pe 1500 mp curent si apa este doresc o finantare europeana nerambursabila ptr a deschide o pensiune .fondurile fiind necesare pte construirea grupurilor sociale centrala terminica pe lemne si construirea unui teren de tenis

marius
8 Dec 2008

am o vila in zona badeni judetul dambovita si m-ar interesa deschiderea unui complex agroturistic.cladirea este in proportie de 80% terminata.pentru a accesa fondurile europene ce trebuie sa fac ?

mioara
9 Jan 2009

daca a primit cineva raspuns la intrebari, l-as ruga sa ma contacteze pe e-mail ene.daniela15@yahoo.com.multumesc.Normal, sant interesata de aceeasi problema, desi am inteles ca a fost suspendata primirea de cereri, stie cineva pana cand?

codrut
12 Feb 2009

toata lumea intreaba dar nimeni nu raspunde. daca vreti ceva, reusiti doar ''ocolind'' regulamentul bancar. nimeni nu da nimic gratis, asta trebuia sa stiti deja si nu sa asteptati pomana europeana.daca aveti un tel. un vis de independenta financiara, contactati o firma de consultanta financiara care sa va ruleze niste bani in cont, cu extrasele mergeti la banca si scoateti creditul.doar ca acesta trebuie si platit, nu e pomana de la comunitate ca sa va faca patroni de vile peste noapte

Todea Paul Dan
19 Feb 2009

Tatal meu detine o casa constructie noua,cu etaj,la 1 km de iesirea din orasul Cluj Napoca.M-ar interesa conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca constructia si terenul pentru a putea deschide o pensiune;si daca pot face acest lucru cu ajutorul fondurilor alocate pentru acest domeniu(Turism),si CUM?

Calin Farcau
12 Mar 2009

Sunt consultant la o companie de consultanta din Oradea, numita ROMCOM. Avem peste 100 de proiecte depuse si aprobate pe fonduri europene. Printre acestea se numara si multe pensiuni. Daca sunteti interesati de aceste fonduri, va putem sta la dispozitie. Puteti afla informatii despre noi la www.romcom.ro sau la 0744.515.765. Informatia nu costa nimic. Va stam la dispozitie cu tot dragul.

costy
24 Apr 2009

vand ghid pentru obtinerea fonduriilor europene 40 ron

costy
24 Apr 2009

relatii la adersa de mail boscancosty@yahoo.com

Lucian
6 May 2009

gasiti ceva informatii legate de obinerea fondurilor in turism si la adresa http://www.eufinantare.info/finantare/2008/9/agricultura-masura313.html

elena
19 Jun 2009

Vand vila (peste 600 mp), demisol; parter; etaj si mansarda cu balcoane in toate partile. Investitie in curs de finalizare. Terenul pus la vanzare are in jur de 3 600 mp, dar exista posibilitati de extindere. Se poate cultiva cu succes aproape orice .(zona ecologica) Constructia prezinta si anexe. Imprejurimile sunt foarte frumoase cu multa vegetatie, la aproximativ o jumatate de ora de mers cu masina se afla cunoscuta statiune montana Ranca. Pretul si modalitatea de plata urmeaza a se discuta la fata locului. De asemenea noi suntem interesati de posibilitatile unui parteneriat. Aceasta vila poate sa fie transformata intr-un azil sau pensiune cu amortizarea sigura a cheltuielilor in maxim 2 ani. Investitia este pana acum de peste 120 000 de euro. Cu o investitie mult mai mica se pot finaliza lucrarile, iar apoi acest loc va oferi un venit sigur.

elena
19 Jun 2009

Vanzare vila (peste 600 mp), demisol; parter; etaj si mansarda cu balcoane in toate partile. Investitie in curs de finalizare. Terenul pus la vanzare are in jur de 3 600 mp, dar exista posibilitati de extindere. Se poate cultiva cu succes aproape orice .(zona ecologica) Constructia prezinta si anexe. Imprejurimile sunt foarte frumoase cu multa vegetatie, la aproximativ o jumatate de ora de mers cu masina se afla cunoscuta statiune montana Ranca. Pretul si modalitatea de plata urmeaza a se discuta la fata locului. De asemenea noi suntem interesati de posibilitatile unui parteneriat. Aceasta vila poate sa fie transformata intr-un azil sau pensiune cu amortizarea sigura a cheltuielilor in maxim 2 ani. Investitia este pana acum de peste 120 000 de euro. Cu o investitie mult mai mica se pot finaliza lucrarile, iar apoi acest loc va oferi un venit sigur. TEL 0761149140

don
9 Sep 2019

am inceput anul trecut constructia unei pensiuni agroturistice in zona leshuntz . este ridicata " la rosu" cum zic constructorii . as dori sa fiu contactat de o persoana care este inplicata in obtinerea acestor fonduri . cu respect...http://psykoheadsets.com/

don
11 Sep 2019

Buna ziua ! As dori informatii despre modalitatea de a obtine fonduri ue si informatii mai amanuntite ,acte necesare si institutii abilitate ? http://bayviews.blogspot.com/

Posteaza un comentariu