Firmele romanesti pot solicita EximBank informatii despre bonitatea financiara a partenerilor din Coreea

Firmele romanesti pot solicita EximBank informatii despre bonitatea financiara a partenerilor din Coreea

Firmele romanești pot solicita EximBank informatii despre bonitatea financiara a partenerilor coreeni, acestea urmand a fi obtinute in cadrul acordului incheiat recent cu Korea Trade Insurance Corporation (K-Sure), agenția de export a Republicii Coreea, conform informatiilor furnizate de banca pentru Bancherul.ro.

De asemenea, ca urmare a existentei acordului semnat, furnizorii romani pot acorda termene de plata extinse beneficiarilor din Coreea de Sud (de pana la doi ani), utilizand asigurarile de export din portofoliul EximBank – credit cumparator.

Acordul permite companiilor romane ca in perioada creditului cumparator, pe baza asigurarii de export emise de EximBank, acestea sa poata lichidiza creanta respectiva și astfel sa disponibilizeze resurse pentru continuarea activitatii.

Acordul faciliteaza participarea companiilor romane alaturi de firme coreene, la tranzactii complexe de export in calitate de subcontractori sau in contracte avand ca obiect produse cu ciclu lung de fabricatie, partea romana beneficiind de asigurare din partea EximBank, iar partea coreeana de cea din partea K-Sure, mai precizeaza banca.

EximBank a mai transmis urmatoarele informatii, in cadrul unui comunicat de presa:

Firmele românești vor putea participa alături de companii coreene la proiecte investiționale derulate în terțe țări, în condiții favorabile și concurențiale corecte, în urma acordului de cooperare pe care EximBank l-a semnat recent, la București, cu Korea Trade Insurance Corporation (K-Sure), agenția de export a Republicii Coreea.

”Prin semnarea acordului de cooperare cu K–Sure, EximBank continuă să încurajeze comunitatea exportatorilor români să abordeze piețe noi, din afara Uniunii Europene, dar mai ales, să se implice în tranzacții de export complexe, cu participare internațională, unde nivelul de competitivitate în creștere al companiilor românești poate fi valorificat cu succes. EximBank rămâne astfel un partener valoros pentru exportatorii români, atât prin oferirea instrumentelor necesare pentru derularea unor tranzacții comerciale internaționale sigure și competitive, dar și prin implicarea în crearea unor contexte favorabile pentru afaceri”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

În cadrul întâlnirii cu delegația coreeană, condusă de Kim Young-hak, președintele K-Sure, a fost subliniată importanța coperării la nivelul întreprinderilor mici și mijlocii, ca element fundamental de susținere a creșterii economice, prin stimularea inovației și a creării de noi locuri de muncă, în vederea atingerii a noi ținte de performanță. De asemenea, a fost punctat faptul că poziția geostrategică a României la Marea Neagră și statutul de stat membru al Uniunii Europene, poziționează țara noastră ca un partener deosebit de important în arhitectura comercială a Republicii Coreea în raport cu piața europeană.

K-Sure, agenția de export a Republicii Coreea, a fost înființată, ca și EximBank, în 1992, și gestionează un volum al exporturilor asigurate de aproape 25% din totalul exporturilor acestei țări. 

Potrivit statisticilor oficiale, la nivelul anului 2015, volumul total al schimburilor comerciale între România și Republica Coreea s-a cifrat la aproape 960 de milioane de dolari, exporturile românești urcând 11,3% față de anul anterior, până la 459,3 milioane de dolari. De altfel, Republica Coreea a fost singura piață care a înregistrat o creștere a exporturilor în topul primelor 10 țări necomunitare de destinație ale mărfurilor românești. Ca și structură, companile locale au exportat în special mașini și aparate mecanice, produse vegetale, lemn și produse din lemn.

EximBank se implică activ de aproape 25 de ani în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Înființată ca agenție de export, EximBank a urmat un parcurs ce i-a permis să depășească acest statut, păstrându-și în același timp unicitatea. În urma reajustărilor direcțiilor de acțiune, realizate pentru adaptarea la evoluțiile economice naționale și mondiale, creșterea adresabilității și a eficienței, EximBank este astăzi o instituție financiară complexă, cu un portofoliu ce poate fi accesat de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacții internaționale, ori se adresează numai pieței interne.

În 2014, EximBank s-a poziționat ca un factor de coagulare a comunității exportatoare și și-a asumat coordonarea înființării Asociației Române a Exportatorilor - AREX, dedicată susținerii și promovării intereselor firmelor românești ce derulează tranzacții comerciale internaționale. AREX reunește în prezent peste 100 de membri, atât din rândul companilor importante ale industriei românești, cât și IMM-uri, cu activități în domenii diverse - de la mobilă și automotive, la energie, metalurgie sau IT.


Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu