Firmele de asigurari au incasat cu 15% mai multe prime din asigurarile RCA scumpite

Companiile de pe piața românească de asigurări au subscris în primele nouă luni din acest an prime brute de 6,7 miliarde lei, în creștere cu 0,09% față de aceeași perioadă din 2008, însă daunele plătite au avansat cu 38,6%, a declarat miercuri președintele CSA, Angela Toncescu.

Pe segmentul de asigurări generale, primele brute subscrise la nivelul pieței au însumat în perioada ianuarie-septembrie 5,5 miliarde lei, în creștere cu 2,5%, în timp ce, pe segmentul de asigurări de viață, piața a scăzut cu 9,6%, până la 1,2 miliarde lei.

Segmentul RCA a rămas unul din cele mai importante pentru piață, cu prime brute subscrise de 1,6 miliarde lei, in creștere cu 15% față de perioada echivalentă din 2008. Valoarea despăgubirilor plătite pe acest segment a fost de 1,1 miliarde lei, cu 33% peste nivelul din aceeași perioadă a anului trecut.

ÃŽn aceeași perioadă, asigurătorii au plătit daune de 4,4 miliarde lei la nivelul întregii piețe, în creștere cu 38,6%. Pe segmentul de asigurări generale, indemnizațiile brute plătite au fost de 3,9 miliarde lei, în creștere cu 37,6%, în timp ce pe partea de asigurări de viață, firmele au plătit despăgubiri de 512 milioane lei, mai mult cu 54%, potrivit șefului CSA.

Toncescu a menționat că plata acestor indemnizații dovedește că societățile de asigurări au capacitatea de a-și onora obligațiile din contracte.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu