Finantari nerambursabile pentru lucrari de infrastructura

Acest program urmareste diminuarea decalajelor existente intre zona rurala si cea urbana, astfel incat piata agricola sa creasca si sa se atraga investitii pe plan local. Pentru a primi bani, primariile trebuie doar sa trimita proiecte eligibile la Guvern.

Bugetul programului a fost triplat recent de Guvern; de la un miliard de lei s-a ajuns astfel la un disponibil de 3 miliarde de lei. De asemenea, a fost prelungita cu un an perioada acestuia de desfasurare, pana in 2009. De la lansarea programului, 2028 de localitati au depus proiecte de dezvoltare a infrastructurii (inclusive proiecte on-line) la comisia de evaluare.

Programul finanteaza proiecte care vizeaza constructia, extinde-rea sau modernizarea de poduri, podete sau punti pietonale, plat-forme de deseuri, sisteme de cana-lizare a apei si/sau statii de tratare a apelor uzate, sisteme de alimentare cu apa. O primarie care a obtinut finantare pentru un proiect nu poate depune o noua cerere de finantare pentru alte lucrari inainte de finalizarea proiectului anterior. Pot depune proiecte spre finantare autoritatile locale ale comunelor sau satelor si cele din zonele periurbane ale oraselor si munici-piilor. Comisia de evaluare a proiectelor este formata din reprezentanti ai mai multor institutii ale administratiei centrale. Evaluarea se face pe baza Ghidului de eli-gibilitate, dat publicitatii pe site-ul www.cancelarie.ro.

Programul Guvernului este gandit astfel incat masurile finantate prin el sa fie complementare celor promovate prin programele europene PHARE, ISPA si SAPARD, precum si cu obiectivele care vor fi finantate prin fondurile structurale si de coeziune la care Romania va avea acces dupa aderarea la Uniunea Europeana.

Alte stiri

1 comentarii

PRIMARIA BREAZA
22 Oct 2007

Dupa cum vedeti, suntem o primarie, suntem fericitii detinatori ai unui fond intern nerambursabil, am avut prima tragere, prima plata, dar cine ne lamureste si pe noi care sunt inregistrarile contabile aferente Fondurilor interne nerambursabile ? Avem o dare de seama care ne bate la usa. Cineva ne poate ajuta cu inregistrarile contabile? In toate reglementarile contabile de pana acum nu am gasit executie pentru aceste fonduri sau inregistrari contabile.

Posteaza un comentariu