Finantari mai mari cu 114% la UniCredit Leasing

Astfel, societatea a finantat bunuri in valoare de 83,2 milioane de euro, o crestere de 114% fata de perioada corespunzatoare din 2005. Ponderea bunurilor finantate in portofoliul contractelor semnate in primul trimestru din 2006 este: echipamente – 45,8 milioane de euro, autovehicule – 26,4 milioane de euro EUR si leasing imobiliar – 11,0 milioane de euro. Societatea a obtinut un profit net de 2,02 milioane de euro (conform IAS), deci o crestere de 63% raportata la primul trimestru din 2005. In 2006, tinta de finantare este de 200 de milioane de euro, adica o crestere de 36% in raport cu anul 2005, in timp ce cresterea estimata a pietei de leasing este de circa 15%.



Ponderea bunurilor finantate in portofoliul societatii este urmatoarea: echipamente industriale 50%, autovehicule 45% si leasing imobiliar 5%. Activele totale ale Societatii la 31.03.2006 erau de 259 de milioane de euro, fata de 134 de milioane de euro la 31.03.2005, adica o crestere de 93%.



Se cuvine mentionat faptul ca in 2005, piata de leasing a ajuns la circa 2,0 miliarde de euro din care UniCredit Leasing a avut o cota de piata generala de 7,2% si o cota de 22,0% pe piata echipamentelor industriale, conform propriilor estimari. De asemenea, in primul trimestru din 2006, piata a avut o valoare de 0,6 miliarde de euro, deci la sfarsitul anului current se va cifra la 2,3 – 2,4 miliarde de euro. In acest prim trimestru, cota de piata a UniCredit leasing a fost de circa 14% conform estimarilor interne.



In primul trimestru din 2006, UniCredit Leasing a incheiat contractele de leasing cu Ministerul justitiei si Ministerul Public pentru finantarea de echipamente informatice in valoare de circa 20 de milioane de euro. Proiectul este aproape finalizat, livrarea bunurilor fiind in curs. Finantarea autoritatilor local va constitui si in 2006 una din tintele societatii UniCredit Leasing



In 2005, UniCredit Leasing a inaugurat o retea teritoriala prin deschiderea a 12 birouri in Arad, Bacau, Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu Mures si Timisoara. Ca atare, avand in vedere cresterea volumului de afaceri, personalul societatii a ajuns la 85 fata de 61 la 31.03.2005. In 2006, societatea va deschide alte 17 birouri teritoriale din care 6 sunt deja in curs de deschidere.

UniCredit Leasing ofera finantare pe termen mediu si lung pentru echipamente industriale, autovehicule, leasing imobiliar si leasing tip “sale and lease back” (vanzare cu rascumparare prin leasing). Printre cele mai importante criterii folosite de UniCredit Leasing in selectarea utilizatorilor se numara fezabilitatea proiectului investitional si experienta profesionala a investitorului. Portofoliul UniCredit Leasing include mari societati multinationale, institutii publice, consilii locale sau intreprinderi mici si mijlocii care isi dezvolta afacerile pe baza finantarilor oferite de UniCredit Leasing in ultimii 10 ani.



UniCredit Leasing este membru fondator al Asociatiei de Leasing Bancar, o organizatie profesionala infiintata in 2004 care reuneste 16 din societatile de leasing si care detine o cota de cca. 60% din piata de leasing din Romania. Ca rezultat al initiativei si al eforturilor continue depuse de Asociatia de Leasing Bancar, activitatea financiara nebancara a fost reglementata pentru prima data in Romania printr-o ordonanta emisa la inceputul lui 2006.



UniCredit Leasing este prima societate de leasing din Romania, inmatriculata inca din 1994 sub numele de Romlease. Actionarul majoritar al UniCredit Leasing este grupul UniCredit, unul din cele mai importante grupuri financiare din Europa, care are o valoare de piata de 60 de miliarde de euro si active totale de peste 750 de miliarde de euro. Grupul UniCredit detine si Locat Leasing, cea mai mare societate de profil din Italia din punct de vedere al cotei de piata. Grupul UniCredit mai este prezent in Romania prin bancile UniCredit Romania, HVB Bank Romania si Banca Þiriac.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu