Eximbank reduce dobanzile

Astfel, pentru creditele de export in lei cu scadenta mai mica de doi ani, banca practica o rata a dobanzii de baza de 17,06% fata de 17,88% in luna august. Pentru creditele de export acordate in lei cu scadenta mai mare de doi ani, rata dobanzii de baza a ramas la nivelul lunii august, de 15,90%. Toate aceste dobanzi beneficiaza de bonificatii in proportie de 50-60%. De asemenea, a fost redusa si rata dobanzii de baza pentru creditele de investitii in capacitati de productie pentru export acordate in lei cu scadenta mai mica de doi ani, care este in aceasta luna de 18,06% fata de 18,88% in august. Pentru creditele de investitii acordate in lei cu scadenta mai mare de doi ani, rata dobanzii de baza este de 17,90%, la aceeasi valoare ca si in luna august.

Pentru creditele de export, importuri de completare si finantari pe baza de creante comerciale acordate in dolari, rata dobanzii de baza este de 3,53%, iar pentru credite de investitii in capacitati de productie pentru export, acordate in dolari, este de 4,03%.

Rata dobanzii de baza la creditele de export pe termen scurt si finantari pe baza de creante comerciale acordate in euro este de 3,67% (fata de 3,70% in august), in timp ce pentru creditele de investitii acordate in euro dobanda este de 3,97% (acelasi nivel ca si in august). In primele sase luni ale anului, Eximbank a obtinut un profit net de peste 116 miliarde de lei, in conformitate cu standardele internationale de contabilitate, adica peste 2,8 milioane de euro. Astfel, prin facilitatile oferite in contul statului - bonificatii, asigurari si garantii -, Eximbank a sprijinit pana la 31 iulie 2004 exporturi in valoare de aproximativ 1.322,84 milioane de dolari.

Banca de Export Import a Romaniei - Eximbank a inregistrat, in primele sapte luni ale anului 2004, o crestere cu 58% a volumului creditelor acordate fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 950,81 miliarde de lei la peste 1.500 miliarde de lei.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu