EximBank ofera IMM-urilor romanesti exportatoare o asigurare pentru riscurile comerciale si politice neacoperite de firmele private de asigurari

EximBank lansează o nouă facilitate de asigurare temporară a exporturilor pe piața Uniunii Europene și a țărilor OECD, destinată companiilor românești care se confruntă cu imposibilitatea acoperirii riscurilor comerciale și politice de către asigurătorii privați, anunta banca intr-un comunicat.

 

Această facilitate, valabilă până la 31 decembrie 2016, intră în categoria ajutoarelor de stat și a fost recent autorizată de către Comisia Europeană.

 

”EximBank a întreprins toate demersurile pentru a oferi exportatorilor români un instrument care să le asigure un grad ridicat de confort în derularea afacerilor cu parteneri din state UE sau OECD. Încercăm astfel să acoperim segmentul de piață lăsat liber de către asigurătorii privați ai creditelor la export care, în ultima perioadă, au diminuat limitele de credit pentru diferite țări membre ale Uniunii Europene și/sau membre ale OCDE și nu mai oferă polițe de asigurare pentru un singur risc. Facilitatea este disponibilă din această lună și are un buget de aproape 8 milioane de euro până la finele lui 2016”, a spus Traian Halalai, președintele EximBank.

 

Acest tip de asigurare este destinat IMM –urilor exportatoare cu o cifră anuală de afaceri la export mai mică de 2 milioane de euro și exportatorilor (atât IMM, cât și companii mari) care realizează livrări către un singur debitor, în cazul în care perioada de expunere la risc (perioada de fabricație plus perioada de credit comercial) este mai mare de 181 de zile.

 

Asigurarea EximBank acoperă 85% din pierderile înregistrate ca urmare a producerii unor riscuri comerciale și politice, iar perioada de expunere la risc este de maximum 2 ani. EximBank asigură o calitate a acoperirii corespunzătoare standardelor pieței, respectiv acoperă numai riscurile justificate din punct de vedere economic, nefiind acceptată acoperirea cumpărătorilor cu întârzieri la plată.

 

EximBank a dezvoltat și oferă exportatorilor produse de asigurare care acoperă riscurile comerciale și politice ce pot apărea în derularea tranzacțiilor comerciale internaționale sau în implementarea proiectelor de investiții ale companiilor românești în străinătate.

 

Polițele de asigurare ale EximBank preiau riscurile pe plan internațional și astfel companiile au posibilitate de a exporta cu încredere pe piețe noi, de a angaja contracte mai mari, de a livra cu plata amânată sau de a obține capital de lucru de la bancă.

 

EximBank oferă:
- Polița de asigurare a creditelor de export pe termen scurt pentru riscuri non-piață și riscuri temporar non-piață;
- Polița de asigurare a creditelor de export pe termen mediu și lung;
- Polița de asigurare a învestițiilor românești de capital în străinătate;
- Polița de asigurare a creditului cumpărător.

 

Împreună cu subsidiara sa EximAsig - societate specializată în asigurarea riscurilor financiare și a altor tipuri de riscuri complementare acestora - EximBank poate acoperi riscurile exportatorilor pe toate piețele internaționale, atât din Uniunea Europeană cât și din zonele cu riscuri crescute din Orientul Mijlociu, Asia, Africa, America Latină.

 

EximBank este o instituție specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcții de acțiune - finanțare, garantare și asigurare, permite băncii să susțină activitatea și dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor și a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbția de fonduri europene.

 

EximBank a obținut în primul semestru din 2014 un profit net de aproape 32 mil. lei, cu 29% mai mare decât în primele șase luni ale anului precedent. Volumul expunerilor noi acordate a totalizat, în primele șase luni ale acestui an, aproximativ 475 mil. lei, din care 90% au fost orientate către finanțarea companiilor. Portofoliului de credite nete al băncii s-a majorat cu 24% față de sfârșitul lui 2013, iar activele băncii au crescut cu 244 mil. lei.


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu