EximBank a deschis trei noi agentii in Baia Mare, Bistrita si Suceava

EximBank inaugurează astăzi trei agenții - la Baia Mare, Bistrița și Suceava - atingându-și astfel obiectivul de a opera la începutul anului 2015 o rețea comercială de 20 de unități, față de 12, la sfârșitul anului 2012, anunta banca intr-un comunicat.

Pentru EximBank, conjunctura din ultimii doi ani a reprezentat o provocare strategică, dublată însă de necesitatea de acțiune rapidă și decisivă pentru exploatarea potențialului extraordinar pe care îl are această bancă. EximBank și-a schimbat modelul de business și, în prezent, se află într-o poziție privilegiată din punctul de vedere al rezultatelor și al resurselor. Astfel, în timp ce sistemul bancar a încheiat ultimii ani cu un rezultat negativ, EximBank și-a păstrat poziția în topul băncilor profitabile, evoluție care, potrivit estimărilor, se menține și pentru acest an. De asemenea, pe măsură ce infrastructura industriei bancare s-a aflat într-un amplu proces de restructurare, EximBank este una dintre puținele bănci, dacă nu singura, care și-a extins rețeaua comercială”, a spus Traian Halalai, președintele EximBank.

El a adăugat că modelul de extindere adoptat a vizat o acoperire națională eficientă, cu agenții cu un număr de maximum trei angajați, fără servicii de back office și care să deservească, în medie, societățile comerciale din două județe.

Ne-am propus să fim mult mai prezenți în piață și să răspundem cât mai rapid solicitărilor companiilor. De aceea am deschis aceste unități, convinși fiind că vom putea contribui la dezvoltarea mediului de afaceri și a economiei locale. Procesul de eficientizare a rețelei comerciale va continua și anul viitor, însă accentul va fi pus pe relocarea unor unități din țară ce au spații care nu mai corespund nevoilor noastre actuale”, a mai spus Traian Halalai. 

Agențiile Baia Mare (Str. Gheorghe Șincai, nr. 34), Bistrița (Str. Alexandru Odobescu, nr. 19) și Suceava (Str. Vasile Alecsandri, nr. 6) vor ținti companiile din județele Bistrița Năsăud, Maramureș, Suceava și Botoșani și vor oferi întreaga gamă de produse și servicii a EximBank: finanțări, garanții, asigurări, precum și produse de trezorerie, cash management și trade finance. 

EximBank este o instituție specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcții de acțiune - finanțare, garantare și asigurare, permite băncii să susțină activitatea și dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor și a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei. 

Pe parcursul ultimilor doi ani, EximBank s-a concentrat pe oferirea de soluții financiare integrate pentru mediul de afaceri și a reușit să includă în portofoliu companii din elita business-ului românesc precum Antibiotice, Astra Vagoane Călători, Romcab, Aquila, Romelectro, Adrem Invest, Agricover IFN, Grup Servicii Petroliere sau Alro. 

Banca a înregistrat o dinamizare accelerată a activității, portofoliul de credite nete al EximBank fiind după primele nouă luni ale acestui an cu 33% peste cel de la sfârșitul lui 2013. Oficialii băncii estimează că finalul acestui an va consemna finanțări noi de aproximativ un miliard de lei.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu