Este posibil sa-mi fie oprit tot salariul pentru neplata unui descoperit de card, dupa care sa fiu si pus in baza de date la Biroul de Credite?

Poprire, Biroul de Credit

"Este posibil sa-mi fie oprit tot salariul pentru neplata unui descoperi de card si dupa care sa fiu si pus in baza de date la biroul de credite? Suma despre care este vorba este de circa 3800 lei", intreaba un cititor al site-ui Reclamatiibanci.ro, dedicat educatiei financiare si rezolvarii problemelor din banci si clientii acestora.

Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro:

Raspunsul este: DA, dar…

Daca ati intarziat peste 30 de zile cu rata la descoperitul de card, banca sau IFN-ul va raporteaza la Biroul de Credit, asta este procedura. Insa banca sau IFN-ul la care aveti creditul ar fi trbuit sa va previna de acest lucru si sa va anunte inainte. Daca nu a facut-o, va sfatuiesc sa faceti o reclamatie in acest sens.

Daca ati intarziat si mai mult cu ratele si nu le-ati platit timp mai multe luni, banca sau IFN-ul pot sa inceapa executarea silita, conform prevederilor contractului de credit. Prima masura in cazul executarii silite este poprirea salariului si a conturilor bancare pe care le aveti, in vederea retinerii sumelor detinute in conturi pentru plata datoriilor.

Vezi aici raspunsul integral

Probleme cu banca? Scrie-ne aici si-ti raspundem


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu