Editura Readers Digest a fost vanduta

Un grup de investitori condus de Ripplewood Holdings LLC a anuntat astazi ca a incheiat o intelegere definitiva de fuzionare in vederea achizitionarii corporatiei Reader's Digest Association, Inc. (NYSE: RDA), lider mondial in domeniul publicatiilor si vanzarilor directe, intr-o tranzactie cu o valoare totala de 2,4 miliarde de dolari, se arata intr-un comunicat de presa al Reader’s Digest.

Din grup fac parte de asemenea, J. Rothschild Group, GoldenTree Asset Management, GSO Capital Partners, Merrill Lynch Capital Corp., si Magnetar Capital.

Conform conditiilor intelegerii de fuzionare, actionarii Reader's Digest vor primi 17,00 $, in numerar, pentru fiecare actiune ordinara Reader's Digest pe care o detin, ceea ce reprezinta o crestere aproximativ 23% fata de pretul mediu de inchidere pentru o actiune Reader's Digest pe durata celor 45 zile de tranzactionare bursiera care s-a incheiat la data de 15 noiembrie 2006. Consiliul Director Reader's Digest a aprobat intelegerea de fuzionare si a recomandat ca detinatorii de actiuni Reader's Digest sa o voteze.

Reader's Digest este o editura si o societate de vanzari directe, care editeaza reviste si carti, si produce CD-uri cu colectii muzicale, video si site-uri web. Principala sa revista, Reader's Digest, este publicata in 50 de editii si 21 de limbi cu o circulatie lunara de aproximativ 18 milioane si are peste 80 milioane de cititori la nivel mondial. Societatea ajunge la milioane de consumatori prin cele peste 20 de alte reviste si portaluri web, inclusiv Every Day with Rachael Ray, Allrecipes.com, si Taste of Home, cea mai bine vanduta revista culinara din America. Produsele Reader's Digest sunt organizate in jurul a patru teme esentiale: mancare, casa si gradina, sanatate, si limba engleza ca a doua limba. In anul fiscal incheiat la 30 iunie 2006, societatea a realizat un venit de aproximativ 2,4 miliarde $.

Ripplewood Holdings are o experienta considerabila in investitii in domeniul publicatiilor si vanzarilor directe. Investitiile de portofoliu includ Direct Holdings Worldwide, lider mondial in vanzari directe de produse de divertisment sub marca Time Life, si WRC Media, o editura importanta de materiale educationale suplimentare pentru scoala, biblioteca si piete interne. Colectia WRC include marci precum Weekly Reader, World Almanac, si CompassLearning.

Timothy C. Collins, CEO al Ripplewood Holdings, a declarat, "Suntem foarte incantati de incheierea acestei intelegeri in vederea achizitionarii companiei Reader's Digest, o societate cu adevarat minunata, cu o gama larga de valori in intreaga lume si afaceri infloritoare si cu o traditie atat de veche. Impreuna cu societatile din portofoliul nostru, Direct Holdings si WRC Media, Reader's Digest se va bucura de avantajele unei platforme editoriale diversificate, construite pe canale multiple."

Robert L. Berner III, Director la Ripplewood Holdings, a adaugat, "Asteptam cu nerabdare sa lucram cu echipa de la Reader's Digest pentru a continua sa dezvoltam si sa consolidam colectia importanta de bunuri a societatii, inclusiv marci, continut, grupuri de afinitate si canale de distributie."
Eric Schrier, CEO al Reader's Digest, a declarat, "Acest parteneriat reprezinta o mare oportunitate pentru RDA, actionarii si angajatii sai.
Astept cu nerabdare sa lucrez cu Ripplewood pentru a continua dezvoltarea acestei societati extraodinare."

Societatile afiliate ale JPMorgan, Citigroup, Merrill Lynch si Royal Bank of Scotland au asigurat finantarea anticipata pentru Ripplewood LLC in conditiile obisnuite. Morgan Stanley, JPMorgan, Citigroup, si Merrill Lynch au actionat drept consultanti financiari grupului de investitii. Cravath, Swaine & Moore LLP au actionat drept consultant juridic pentru Ripplewood Holdings.
Tranzactia este conditionata de votul actionarilor majoritari ai Reader's Digest si de materializarea imprumutului de finantare, precum si de alte conditii uzuale de incheiere a tranzactiei. Se asteapta ca tranzactia sa fie incheiata in primul trimestru al anului calendaristic 2007.

Despre The Reader's Digest Association, Inc.

Avand sediul la nivel mondial in Pleasantville, New York, The Reader's Digest Association este o editura mondiala si o companie specializata in vanzarea directa de produse informative, de divertisment, care ofera inspiratie oamenilor de toate varstele si culturile din intreaga lume. Site-ul companiei este: http://www.rda.com.

Despre Ripplewood Holdings LLC

Cu sediul in New York, Ripplewood Holdings este o importanta societate, privata, infiintata in 1995 de catre Timothy C. Collins. Firma a investit peste 3 miliarde de dolari in tranzactii in S.U.A., Asia, Europa si Orientul Mijlociu prin intermediul a cinci fonduri de capital institutional privat pe care le gestioneaza.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu