Echipamentele in leasing cresc afacerile VB Leasing

Volksbank Leasing Romania estimeaza ca va finanta bunuri de 320 milioane euro in 2009 si va ajunge la o cota de piata de 9-10%, dubla fata de acest an, ca urmare a avansului puternic pe segmentul de echipamente, a declarat pentru NewsIn directorul de marketing al firmei, Octav Dumitrescu.

"In urmatorii trei sau patru ani, echipamentele si vehiculele comerciale vor castiga teren, de aceea ne vom concentra pe aceste segmente pentru a ajunge la circa 50% din portofoliu, in timp ce sectorul finantarilor pentru autoturisme va
reprezenta restul", a afirmat directorul de marketing al Volksbank Leasing.

Aproape doua treimi (65%) din structura actuala a VB Leasing este reprezentata de segmentul pentru autoturisme, cel pentru camioane si utilaje pentru constructii are o pondere de 30% din structura portofoliului, iar cele pentru alte categorii de echipamente - 5%.

Potrivit directorului de marketing al companiei, in urmatorii doi ani compania vrea sa-si dubleze cota de piata pana la 9-10%, de la 5% in prezent.

"Oferta firmelor de leasing e foarte asemanatoare, de aceea mizam pe calitatea serviciilor in ce priveste rapiditatea raspunsului oferit clientilor si a solutiilor de finantare oferite", a mai spus Dumitrescu.

In 2007, Volksbank Leasing Romania anticipeaza ca valoarea bunurilor finantate va ajunge la circa 225 milioane euro, numai in luna decembrie asteptandu-se finantari in valoare de circa 22 milioane euro. Pentru 2008, compania estimeaza o crestere a afacerilor cu 20%, cu o valoare a bunurilor finantate de 270 milioane euro, pentru ca in 2009 sa inregistreze un avans de inca 18,5%.

VB Leasing a afisat o valoare a bunurilor finantate de aproximativ 200 milioane euro in primele 11 luni din 2007, in urcare cu 19,7% fata de acelasi interval din 2006, cand a avut afaceri de 167 milioane euro. Totodata, compania a inregistrat peste 11.000 contracte in primele 11 luni din 2007, fata de 9.844 in acelasi interval din 2006, a mentionat Dumitrescu.

Volksbank Leasing are in prezent 13 sucursale, iar pana la sfarsitul anului viitor urmeaza sa se extinda cu inca 2-3 unitati.

Taxele platite de VB Leasing in 2007 catre diferitele componente ale bugetului de stat vor insuma circa 8 milioane euro, potrivit estimarilor, fata de peste 6 milioane de euro in 2006.

Compania VB Leasing Ro are ca actionar majoritar VB Leasing International, membru al grupului financiar austriac Österrechische Volkbanken AG, care detine 80% din capital, iar 20% din actiuni sunt detinute de Volksbank Romania.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu