Director Eurom Bank, acuzat de spalare de bani

Potrivit sursei citate, gruparea pentru care ar fi actionat Gheorghe Dima (manager al Eurom Bank Voluntari) era coordonata de Abdulaher Yakhini si era formata din zeci de cetateni irakieni, care infiintau firme-fantoma in baza unor acte de identitate false, pentru a spala bani proveniti din comiterea unor infractiuni grave.

Procurorii au stabilit ca in perioada 2003-2004, prin intermediul firmelor-fantoma si cu ajutorul actelor false, a fost transferata in strainatate o suma totala de aproximativ 8 milioane de dolari. Concomitent, din conturile acestor firme au fost retrase in numerar sume de ordinul miliardelor de lei.

Toate operatiunile au fost efectuate de cetateanul irakian Abdulaher Yakhini, in conditiile in care acesta nu era imputernicit pentru a opera in vreunul din conturile societatilor respective. Irakianul a reusit sa faca totusi aceste tranzactii ilegale "cu sprijinul nemijlocit acordat de managerul de operatiuni al sucursalei, inculpatul Dima Gheorghe", arata sursa citata.

Procurorii au inceput urmarirea penala si au propus arestarea preventiva, iar judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au emis pe numele lui Dima un mandat de arestare pentru 29 de zile.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu