Din martie 2015 ne vom putea plati taxele si impozitele online cu cardul, in Spatiul privat virtual de pe site-ul ANAF

De anul viitor vom scapa de problema cozilor la administratiile financiare pentru plata taxelor si impozitelor, pe care le vom putea achita de acasa sau din orice loc, la orice ora, din fata calculatorului sau de pe telefonul mobil, accesand site-ul ANAF la sectiunea "Spatiul privat virtual", unde va fi implementata o solutie de plati online pe baza unui card bancar.

Important de precizat: orice plata cu cardul, online sau la POS, este gratis pentru utilizatorii de carduri, care nu platesc niciun comision, acesta fiind suportat de catre comercianti sau in cazul de fata de catre Trezoreria Statului, in calitate de acceptator de plati cu cardul.

Acceptatorii de carduri au tot interesul sa plateasca o taxa modica, de maxim 0,3%, intrucat vor beneficia de vanzari si incasari sporite, pentru ca romanii nu vor mai trebui sa stea la cozi interminabile pentru a-si plati impozitele si o vor putea face rapid, din orice loc, chiar daca se afla in strainatate. 

In acest scop, Ministerul Finantelor a inceput procedurile de licentiere cu MasterCard, ce ar putea fi finalizate in martie 2015, ANAF putand deveni astfel prima autoritate fiscala din lume acceptator direct pentru platile cu cardul, la fel ca orice magazin sau alt comerciant.

Plata impozitelor online cu cardul se va face pe site-ul ANAF la sectiunea "SpaČ›iu privat virtual", unde in prezent putem vedea datoriile catre fisc si decizia anuala de impunere. In acelasi loc putem verifica daca firma la care lucram a declarat contributiile de asigurari sociale. 

MasterCard a inceput procedurile de licentiere a Ministerului Finantelor pentru a deveni acceptator de carduri

MasterCard Romania anunta ca a primit acceptul Ministerului Finantelor Publice pentru inceperea procedurilor de licentiere a Trezoreriei Statului ca acceptator al platilor electronice cu carduri MasterCard si Maestro. 

MasterCard isi propune ca procesul de licentiere sa se incheie pana in martie 2015, astfel incat utilizatorii de carduri sa poata beneficia de reducerile oferite pentru achitarea taxelor si impozitelor inainte de termen. 
 
In instiintarea remisa companiei de plati, Ministerul Finantelor Publice arata ca “in conditiile stipulate la art. 5.3 alineatul 2 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 62/2014, pentru completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin Trezoreria Statului, consideram ca aceasta corespunde prevederilor legale in vigoare si in consecinta suntem de acord cu demararea procedurii de licentiere a Trezoreriei Statului in calitate de acceptator de plati electronice.”
 
MasterCard a fost prima companie de plati care a comunicat Ministerului Finantelor Publice disponibilitatea pentru licentierea Trezoreriei Statului ca acceptator, in conditiile solicitate, licentierea directa a Trezoreriei putand deveni, astfel, o premiera mondiala.
 
“MasterCard a antrenat de multa vreme fonduri si eforturi in incercarea de a gasi o modalitate simpla si confortabila prin care contribuabilii posesori de carduri sa-si poata plati taxele si impozitele, absolut gratuit”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager pentru Romania in cadrul MasterCard.


Vezi detalii aici

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu