Dexia Kommunalkredit Bank AG si Primaria Municipiului Oradea semneaza un contract de credit in valoare de 26,35 milioane EUR

Vicepresedintele Dexia Kommunalkredit Bank AG (Dexia-Kom) - Pascal Becker si Primarul Municipiului Oradea, Mihai Groza, semneaza astazi un contract de credit in valoare totala de 26.350.000 EUR, se arata intr-un comunicat al bancii.

Dexia-Kom a fost selectata in cadrul unei proceduri de achizitie publica la care au mai participat, in calitate de ofertanti, Banca Comerciala Romana si BRD. Creditul este contractat pe o perioada de 13 ani, cu o perioada de gratie de 3 ani .

Creditul va fi folosit de catre Primaria Municipiului Oradea pentru achizitia a 10 garnituri de tramvaie pentru transportul urban de calatori. Cele 10 tramvaie Siemens ULF (Ultra Low Floor) reprezinta prima achizitie de material rulant nou efectuata de catre o autoritate publica locala din Romania, dupa 1990, si vor intra in patrimoniul Regiei Autonome Oradea Transport Local (OTL). Primul tramvai va va fi livrat in luna aprilie a acestui an, fiind urmat de alte 5 pana la sfarsitul anului 2008 si restul pana in mai 2009. Tramvaiele vor fi echipate cu aer conditionat, au podeaua joasa si faciliteaza accesul persoanelor cu dizabilitati locomotorii.

„Tramvaiele ULF achizitionate sunt cele mai moderne utilaje produse in prezent de Siemens, acelasi model circuland pe strazile din Viena. Pentru Oradea, achizitia celor 10 tramvaie este prima etapa in cadrul unui proiect amplu de modernizare a serviciului de transport public de calatori. Pentru realizarea
acestui proiect vor fi accesate inclusiv fonduri structurale, prin Programul Operational Regional” a declarat dl. Mihai Groza, Primarul Municipiului Oradea

Prezent la Oradea cu ocazia ceremoniei de semnare a contractului de credit, vicepresedintele Dexia Kommunalkredit Bank AG, domnul Pascal Becker, a declarat ca, pentru Banca, aceasta tranzactie este foarte importanta, reprezentand un prim pas spre un parteneriat pe termen lung cu un oras cu o situatie financiara foarte solida si cu perspective de dezvoltare foarte bune.
„Dorim sa colaboram cu Oradea si pe alte obiective. Orasul are foarte multe proiecte, in special legate de Zona Metropolitana, cum ar fi reabilitarea sistemului termic si transportul public.”

Totodata, reprezentantul Dexia a afirmat ca, pentru Grup, piata romaneasca ramane un punct strategic in dezvoltarea in Centrul si Estul Europei. Astfel, in ciuda crizei de lichiditati manifestata pe pietele financiare la nivel mondial, Dexia va continua sa acorde finantari in Romania in conditii avantajoase
administratiilor publice locale, dar si unor noi segmente cum ar fi cel al utilitatilor (in special, companii de apa si energie).

Dexia Kommunalkredit Bank (Dexia-Kom) cu sediul la Viena, este parte a grupului Dexia si este specializata in acordarea de finantari pentru sectorul public in Europa Centrala si de Est.
Pana la sfarsitul anului 2007, Dexia-Kom a acordat pe piata romaneasca imprumuturi in valoare totala de 700 milioane de euro, tragerile efective din aceste credite atingand valoarea de 450 milioane euro.

Anul trecut, cota de piata a Dexia-Kom pe sectorul finantarilor acordate administratiilor publice locale a depasit 40% din totalul datoriei nou contractate de catre acestea.

Alte stiri

1 comentarii

pojar angel
21 Apr 2008

de comentat nu am .dar o intrebare as avea pe mine cine m-ar putea ajuta sa scot din banca 30000 euro sa pot sa imi cumpar o locuinta am un salariu de 1500 ron /luna si mi-as permite o rata de 900-1000ron/luna dar nu am ce sa pun in ipoteca inca.si prietena viitoare sotie anul acesta, are un salar cam de 1000-1100ron. sos daca mar putea ajuta cineva cu acest lucru multumesc si daca imi cititi mesajul nu ezitati sa-mi dati un raspuns multumesc si un paste fericit.

Posteaza un comentariu