Despre asigurarea obligatorie a locuintei

Asigurarea va costa 10 euro pe an in cazul locuintelor de tip B (cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic) si 20 de euro pe an in cazul locuintelor de tip A (care au structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic sau chimic), iar valoarea asigurata va fi de 10.000 sau 20.000 de euro.

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), organismul care va asigura despagubirea asiguratilor in caz de dauna, are ca actionari 13 companii de specialitate care vor vinde in nume propriu asigurarile obligatorii.

Cele 13 companii sunt Astra Asigurari, Groupama, Uniqa, Generali, Ardaf, Euroins, Carpatica Asig, Grawe, Credit Europe, ABC Asigurari, Certasig, City Insurance si Platinum. Dintre acestea, Astra, Platinum si Groupama detin cate 15% din actiuni, adica participatia maxima acceptata. Capitalul social al PAID este de 4,6 milioane de euro. Potrivit estimarilor unor reprezentanti ai Pool-ului, pana la finele anului aproximativ 25% din locuintele din Romania vor fi deja asigurate, urmand ca in urmatorii doi-trei ani ponderea sa ajunga pana la 80%.
BankNews.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu