Cum se infiinteaza un fond de pensii administrate privat

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a publicat proiectul normei privind autorizarea fondurilor de pensii administrate de stat. Astfel, numarul fondatorilor necesar constituirii unui fond de pensii administrate privat este de minimum 5 (cinci) persoane fizice. La un fond privat vor fi obligati sa participe, de anul viitor, toti angajatii cu varsta de pana la 35 de ani, angajatii intre 35 si 45 de ani putand participa optional.

Procedura, conditiile de autorizare si documentele care trebuie prezentate Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) in vederea autorizarii ca fond de pensii administrate privat sunt cuprinse in Proiectul Normei privind autorizarea fondului de pensii administrate privat, transmis spre dezbatere publica, astazi, 1 februarie a.c., se arata intr-un comunicat al CSSPP.

Potrivit acestui act normativ, membrii fondatori vor trebui sa indeplineasca conditiile necesare pentru a fi participant:
- sa fie angajat cu varsta pana in 35 de ani (participare obligatorie) sau intre 36 si 45 de ani (participare optionala);
- sa fie platitor de contributii la sistemul public de pensii.

Conditiile de autorizare impuse de catre CSSPP si documentatia necesara pentru obtinerea autorizatiei reprezinta elemente de siguranta ale sistemului de pensii private obligatorii.

CSSPP va verifica orice aspect legat de cererea de autorizare a unui fond de pensii administrate privat si va respinge documentatiile care, prin clauzele continute, pot prejudicia interesele participantilor sau nu le pot proteja in mod corespunzator.

Proiectul Normei privind autorizarea fondului de pensii administrate privat, elaborat in baza Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat , modificata si completata prin Legea 23/2007, este disponibil la adresa www.csspp.ro, Dezbatere Publica.

Persoanele fizice sau juridice care doresc sa propuna modificari sau completari cu privire la acest act normativ se pot adresa Directiei Reglementare (reglementare@csspp.ro ), pana la data de 02.03.2007.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu