Cum poti efectua operatiuni pe piata de capital prin internet

In timp ce bancile au inceput sa-si dezvolte agresiv canalele de distributie alternative, cum ar fi internet banking-ul, nici societatile care realizeaza intermedieri pe piata de capital nu se lasa mai prejos. Acestea au inceput sa lanseze la randul lor servicii de internet trading, care reprezinta un fel de varianta a serviciului de internet banking, dar creata pentru efectuarea de operatiuni pe piata de capital.

In acest articol va vom descrie BT Trade, serviciul de internet trading al BT Securities, societatea de investitii financiare a Grupului Banca Transilvania.

Ce pot realiza prin BT Trade?

BT Trade permite realizarea unui spectru larg de operatiuni, au declarat pentru GhiseulBancar.ro reprezentantii Bancii Transilvania. Acestea constau in:
• vizualizarea activitatii contului personal;
• vizualizarea portofoliului;
• transmiterea electronica spre executie a ordinelor de tranzactionare ale clientului;
• transmiterea electronica a instructiunilor clientului privind transferul de numerar in/din contul sau;
• transmiterea electronica a instructiunilor clientului privind modificarea si revocarea ordinelor de tranzactionare transmise si a caror executare nu a fost confirmata de catre intermediar, a caror stare permite modificarea sau retragerea lor de pe piata;
• accesarea de catre client, in timp real, a evidentei electronice a contului sau deschis la BT Securities.
De asemenea, aplicatia ofera si o serie de facilitati conexe, cum ar fi:
• informatii despre societatile cotate la Bursa;
• informatii despre evolutia indicilor;
• evolutia pietei valutare;
• evolutia pietei monetare;
• posibilitatea urmaririi in timp real a cotatiilor si a tranzactiilor efectuate.

Ce comisioane platesc pentru operatiunile efectuate prin BT Trade?

Comisioanele se aplica pe fiecare tranzactie in parte – cumparare sau vanzare- in timp real. Nivelul comisionului perceput de BT Securities pentru tranzactii se stabileste pe transe, in functie de suma investita initial sau de rulajele cumulate.
Daca suma investita initial sau rulajele cumulate sunt mai mici de 50.000 lei, firma aplica un comision de 1,2%.
Urmatoarea transa este situata in intervalul 50.000 lei -100.000 lei si este comisionata cu 1%.
Daca suma investita sau rulajul cumulat este peste nivelul de 100.000 lei, dar nu depaseste 500.000 lei BT Securities practica o taxa de 0,8%.
Pentru toate rulajele ce depasesc 500.000 lei comisionul scade la 0,7%.

La sfarsitul fiecarei luni calendaristice, pe baza rulajului cumulat pe ultimele 3 luni, respectiv rulajul cumulat pe perioada precedenta pentru primele 3 luni, clientul va fi plasat pe un anumit nivel de comision din grila de mai sus, care se va aplica din prima zi a lunii urmatoare.
BT Securities ofera si o facilitate la aplicarea comisioanelor: odata ajuns pe un anumit nivel, taxa aplicata pentru tranzactiile efectuate de client nu va mai fi modificata.

Cele mai des efectuate operatiuni

Operatiunile realizate cel mai des realizate prin internet trading-ul BT Securities sunt transmiterea electronica spre executie a ordinelor de tranzactionare ale clientului, modificarea sau anularea acestora si transmiterea electronica a instructiunilor clientului privind transferul de numerar si de actiuni in sau din contul sau.
BT Trade va permite tranzactii pe pietele de capital din strainatate

Platforma de internet trading se va imbunatati prin oferirea posibilitatii de a tranzactiona in mod direct pe piata derivatelor si pe pietele de capital din strainatate, in special la bursa de la Viena.
Oficialii Bancii Transilvania au mai precizat: „In acealasi timp sunt dezvoltate in permanenta soft-urile existente pentru a oferi clientilor servicii de calitate si informatii in timp real”.

Serviciul BT Trade a fost lansat in anul 2006.

Iulia GROSU

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu