Cum obtin un credit pentru pornirea unei afaceri (cultura ciupercilor)

"Vreau mai multe informatii despre cum pot obtine un credit pentru pornirea unei afaceri.
Afacerea pe care doresc sa o incep este: "cultura ciupercilor". Am spatiul necesar si posibilitatea de a-l amenaja. Cred ca pentru inceput as mai avea nevoie de cca. 10.000-15.000 de euro." De obicei, bancile finanteaza doar afacerile cu o oarecare vechime, pentru a le putea analiza si a se asigura ca intreprinzatorul poate returna creditul obtinut. In ultima perioada insa, o serie de banci au inceput sa finanteze si noile afaceri (start-up), pe baza analizei planului de afaceri, a avansului si garantiilor aduse de solicitant si, fireste, pe baza analizei solicitantului, mai precis a managerului.

Una dintre bancile pioniere in acest domeniu, al finantarilor rapide si flexibile pentru micii intreprinzatori, este Banca Transilvania. Iata raspunsul oferit pentru dumneavoastra de reprezentantii bancii:

“Banca Transilvania are un produs care se adreseaza firmelor nou infiintate. Creditul Start-Up se adreseaza firmelor infiintate intr-o perioada de maxim 6 luni de la solicitarea creditului, sau firmelor care desi au fost infiintate intr-o perioada mai mare de 6 luni, nu au inregistrat venituri din exploatare in contabilitate.

Creditul poate fi acordat si utilizat pentru oricare dintre cheltuielile necesare demararii afacerii finantate, atat pentru investitii cat si/sau numai pentru capital de lucru, conform planului de afaceri prezentat.

Contributia dumneavoastra va consta in:
- 25% din valoarea investitiilor pe care doriti sa le realizati, atat cash cat si in natura
- depunerea unei sume de minim 10% din valoarea creditului in contul firmei deschis la BT, in vederea asigurarii sumelor necesare pentru plata dobanzilor si comisioanelor din perioada de gratie.

Pentru un credit pana la 35.000 ron garantarea se poate realiza cu bunul achizitionat din credit, cu conditia sa poata fi evaluat si asigurat, sau o ipoteca.

Pentru un credit cu valoare mai mare de 35.000 ron este necesara garantarea cu o ipoteca pe un spatiu cu destinatie locativa.

Veti avea nevoie si de 2 giranti.

Termenul de rambursare al creditului este de maxim 60 de luni, in rate egale lunare, cu o perioada de gratie de maxim 6 luni.

Impreuna cu dumneavoastra, pe baza planului de afaceri detaliat, putem gasi varianta optima de finantare. De aceea, va rugam sa va adresati specialistului bancar IMM, din cea mai apropiata sucursala BT.”

Consultanta gratuita

Ghiseul Bancar, impreuna cu partenerii sai, specialisti din cadrul bancilor si firmelor de asigurari, va ofera consultanta gratuita privind serviciile financiar-bancare si de asigurari, oferite de banci companiilor si persoanelor fizice.

Va rugam sa ne trimiteti intrebarile pe adresa contact@ghiseulbancar.ro
GhiseulBancar.ro

Alte stiri

1 comentarii

nicu
18 Jan 2008

Buna ziua, ma numesc Nicu si as dori tare mult sa va intreb si eu ceva daca puteti sa imi raspunde-ti. Doresc ca sa imi cumpar un caminon dar pentru asta am nevoie de un credit. Eu in momentul de fata nu lucrez . Cum as putea obtine un credit de 15.000 euro fara ca eu sa girez cu casa, mentionez din nou ca nu lucrez, deci nu sunt salariat.Poate vreo banca sa imi acorde acest imprumt.Este posibil? Va rog tare mult daca puteti sa imi raspunde-ti. VA multumesc anticipat.

Posteaza un comentariu