Cum isi vor face reclama fondurile de pensii private

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat joi, 22 martie a.c., Norma privind informatiile continute in materiale publicitare referitoare la fondurile de pensii administrate privat si administratorii acestora, elaborata in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare.

Norma defineste materialele publicitare, stabileste continutul acestora si interzice difuzarea materialelor publicitare inainte de autorizarea fondurilor de pensii administrate privat si a administratorilor acestora, precum si inainte de publicarea prospectelor schemelor de pensii private autorizate.

Informatiile cuprinse in materialele publicitare trebuie sa fie clare, corecte si conforme cu prospectul schemei de pensii private si sa nu induca in eroare viitorii participantii la un fond de pensii administrate privat.

CSSPP are, potrivit reglementarilor in vigoare, dreptul de a interzice orice forma de publicitate, atunci cand constata ca informatiile difuzate nu sunt avizate sau incalca prevederile normei.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private va avea un rol deosebit in protejarea intereselor participantilor si in informarea acestora. De aceea, corectitudinea publicitatii efectuate de administratorii fondurilor de pensii este esentiala pentru asigurarea unei functionari eficiente a sistemului de pensii private.

Citeste tot articolul
Asigurareamea.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu