Cum imi aleg compania de leasing auto?

Alegerea companiei de leasing devine din ce in ce mai complicata, din cauza contractelor tot mai stufoase, care reusesc sa zapaceasca majoritatea clientilor.

Pentru a va ajuta sa alegeti o companie de leasing, va vom prezenta comparativ 5 dintre ofertele existente la momentul actual. Exemplul ales de noi este cel necesar achizitionarii unui autoturism in valoare de 15 000 EUR ( TVA inclus), cu o perioada contractuala de patru ani, pentru care se plateste un avans de 15 % (valoarea minima ceruta de majoritatea bancilor).

Romstal Leasing are la momentul actual cea mai buna oferta de leasing, percepand o dobanda de 5,9% (ofeta promotionala valabila pana la 31 iulie), rata lunara ajungand la 298,85 EUR, cu valoarea reziduala inclusa. Pe langa aceste taxe lunare, se plateste o taxa de contract in valoare de 0,9% si cheltuieli de logistica in valoare de 200 EUR.

BRD Sogelease percepe o dobanda de 8,25% si o rata lunara de 313 EUR. Se percepe in plus un comision de acordare de 2% si o taxa de deschidere contract ce ajunge la valoarea de 109 EUR.

Urmeaza oferta celor de la Raiffeisen Leasing, care percep in cazul exemplului ales de noi o dobanda de 8,5%, rata lunara fiind de 314,26 euro. La acestea se adauga cheltuielile cu logististica, in valoare de 200 EUR.

Oferta Tiriac Leasing are cea mai mare dobanda (8,7%) si respectiv o rata lunara, de 315 euro, pentru exemplul nostru. Insa un comision de acordare de 1,95% iar cheltuielile de logistica nu depasesc 150 EUR.

Cea mai putin indicata la momentul actual ar fi oferta OTP- Leasing, care percepe cea mai mare rata lunara, de 317,88 EUR, la o dobanda de 8,4%. Cheltuielile de logistica ( inmatriculare, placute, talon, inscriere arhiva electronica, etc.) ajung la 220 EUR, la care se adauga o taxa de management de 2% din valoarea sumei de rambursat.

Prin urmare, in analiza ofertei de leasing, nu va opriti la compararea dobanzii! Analizati si comisioanele lunare, care duc la cresterea ratei si luati in seama si taxele ce se platesc la inceputul contractului!



Marta Soare

Alte stiri

1 comentarii

BRINZEI DANIEL
8 Mar 2009

vreau si eu un leasing auto nu am avans dar nici venitul mare

Posteaza un comentariu