Cum aflam cat dureaza aprobarea dosarului de credit Prima Casa la FNGCIMM

FNGCIMM anunta ca incepând de astăzi, 9 iulie 2014, persoanele care au depus dosare de creditare pentru programul Prima casă, solicitând garanții din partea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, vor putea urmări, zi de zi, situația aprobării garantării prin intermediul paginii de internet a Fondului (www.fngcimm.ro).

Cei care si-au depus dosarele la banci pentru aprobarea unui credit ipotecar tip Prima Casa pot afla acum care este stadiul dosarului lor din momentul trimiterii acestuia de catre banca la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), institutie care aproba garantia de stat aferenta creditului, pana la aprobarea garantiei, ceea ce inseamna practic finalizarea procesului de incheiere a contractului de credit.

Clientii bancilor stiu acum cine este de vina in cazul in care dosarul lor se aproba cu intarziere: banca pentru ca l-a trimit tarziu la FNGCIMM sau aceasta institutie.

FNGCIMM anunta ca „incepând de astăzi, 9 iulie 2014, persoanele care au depus dosare de creditare pentru programul „Prima casă”, solicitând garanții din partea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, vor putea urmări, zi de zi, situația aprobării garantării prin intermediul paginii de internet a Fondului (www.fngcimm.ro).  

Pe pagina amintită, a fost creat un link către o aplicație prin care fiecare beneficiar poate urmări situația dosarului său în procedura de aprobare a garanției pentru credit. Se consemnează, astfel, momentul în care dosarul este transmis de la banca creditoare către FNGCIMM, momentul în care este preluat și intră în lucru, aprobarea sau respingerea acestuia, precum și momentul în care contractul semnat este transmis băncii.  

Concret, pe pagina Fondului, în secțiunea „Prima casă”, clienții trebuie să acceseze link-ul „Stare solicitare” care deschide pagina aplicației de consultare pentru beneficiarii solicitărilor de garantare Prima Casă.

Clientul trebuie să introducă în formular: - banca la care a depus solicitarea de credit pentru Prima Casă, - numele, prenumele, data nașterii titularului de credit, - tipul imobilului și județul în care se află imobilul ce urmează a fi achiziționat.  

Prin această aplicație, FNGCIMM va transmite informațiile respective rapid și transparent, venind în întâmpinarea așteptărilor clienților. Nu în ultimul rând, se va îmbunătăți relația cu băncile partenere ale FNGCIMM în programul „Prima casă”.  

FNGCIMM va continua politica de transparență și deschidere față de clienți și parteneri având convingerea că aceasta va crește încrederea reciprocă, în beneficiul tuturor părților.”


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu