CSA: Contractele de asigurare ale KD Life Asigurari isi vor pastra valabilitatea

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a analizat, în ședința din data de 02 martie a.c., situația S.C. KD LIFE ASIGURĂRI S.A., societate aflată în procedură de redresare financiară pe bază de plan de redresare financiară, conform Deciziei CSA nr.116/05.02.2009.

Din verificările privind respectarea prevederilor din planul de redresare și a activității societății de asigurare, Consiliul CSA a dispus:
- modificarea Deciziei nr.116/5.02.2009 în sensul înlocuirii procedurii de redresare financiară pe bază de plan de redresare cu procedura de redresare financiară prin administrare specială, conform Legii nr. 503/2004 privind redresarea financiară și falimentul societăților de asigurare;
- numirea ca administrator special a domnului NICOLAE EUGEN CRIȘAN, consilier principal al Departamentului Fond de Garantare din cadrul CSA.
- retragerea aprobării acordate de către CSA domnului Ian Harrocks și domnului Kevin John Phillips pentru funcția de director general, respectiv director general adjunct, la societatea comercială KD LIFE ASIGURĂRI. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că cele două persoane semnificative nu au dus la îndeplinire măsurile prevăzute în planul de redresare.

Președintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu, a declarat: „Măsura dispusă de Consiliul CSA nu are implicații asupra activității comerciale desfășurate de KD LIFE ASIGURĂRI, întrucât contractele de asigurare în desfășurare își vor păstra valabilitatea și se vor derula în condiții normale. Astfel, toate drepturile asiguraților companiei sunt protejate corespunzător”.

ÃŽn conformitate cu prevederile legale, împotriva acestei decizii societatea de asigurare poate face plângere la Secția de contencios administrativ a Curții de Apel București, în termen de 10 zile de la data comunicării. Plângerea nu suspendă executarea deciziei Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu